« Svijet
objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec
LUDOSTI

Izrael napao Siriju, što će napraviti Iran

Izraelski avioni prvo su uništili raketni sustav koji su Sirijci premještali, a zatim istraživački centar za biokemijsko oružje

Izrael opet ne prijeti, nego udara
Izrael opet ne prijeti, nego udara (Arhiva)
Više o

Izrael

,

Iran

,

napad

,

Hezbollah

,

Sirija

,

biološko oružje

,

bojni otrovi

,

biokemijsko oružje

Izrael je ponovno pokazao da njihova doktrina prevencije ne popušta i da vjeruju kako imaju pravo bombardirati koga god žele ako pomisle da ih ugrožava.

Tako je eskadrila vojnih aviona prvo napala konvoj kamiona na sirijskom teritoriju blizu granice s Libanonom, a tvrdi se da su prevozili ruski raketni satustav koji bi onemogućio upravo takve napade.

Zatim su uništili vojno istraživački centar za nekonvencionalno oružje u blizini Damaska, gdje je Sirija razvijala i skladištila biokemijsko oružje, a koji su pobunjenici bezuspješno pokušavali osvojiti desetak puta.

Izrael službeno nema komentara na noćašnju akciju vojnog zrakoplovstva, no neslužbeno se doznaje da ne žele dozvoliti da biokemijsko oružje padne u ruke Hezbollaha koji bi ga mogao montirati na rakete kojima gađa Izrael.

Istovremeno, Izraelci su premjestili proturaketni sustav Željezna kupola na pozicije za obranu Haife, koja je najizloženija Hezbollahovom raketiranju.

Iran se za sada nije oglasio, no ne treba dvojiti da Ahmadinejad i njegova ekipa imaju odgovor na ovakvo ponašanje Izraela. Samo trebamo malo pričekati na njega, ako još budemo živi ...

Al Jazeera o napadu:

31.01.2013. 16:03:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh