Metro-portal.hr

objavljeno 02.08.2013. 17:03:00
ROHANI

Izrael je rana na muslimanskom tijelu

Novi iranski predsjednik Hassan Rouhani u petak je Izrael nazvao 'ranom' na muslimanskom tijelu koja se mora ukloniti

Rouhani nema različitu retoriku od Ahmadinedžada
Rouhani nema različitu retoriku od Ahmadinedžada (Wikipedia)

'Cionistički režim je dugogodišnja rana na tijelu muslimanskog svijeta i mora biti uklonjena', kazao je Hassan Rouhani na tradicionalnom skupu podrške palestinskim pravima u Teheranu, kako ga prenosi iranska studentska novinska agencija ISNA.

Rouhanija se smatralo umjerenim i poslije pobjede na predsjedničkim izborima u lipnju porasle su nade u reformske promjene u Iranu.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu, kako prenosi britanski Telegraph, izjavio je da je ovom izjavom Rohani 'pokazao svoje pravo lice'.

Na skupu je bio i aktualni iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad kojeg će Rohani formalno zamijeniti na dužnosti u nedjelju. 'Mogu vas izvijestiti s Bogom kao svjedokom da je na putu razorna oluja koja će iskorijeniti temelje cionizima', rekao je Ahmadinedžad, koji je mnogo puta ranije izazivao sablazan u svijetu svojim izjavama o Izraelu i holokaustu.

Rouhani je na svom Twitteru najavio da će u nedjelju u inauguracijskom govoru pokušati doprijeti do međunarodne zajednice.

U Teheranu su u petak protiv Izraela prosvjedovali deseci tisuća ljudi, uzvikujući tradicionalne parole 'Smrt Izraelu' i 'Smrt Americi'.

02.08.2013. 17:03:00
http://metro-portal.hr/izrael-je-rana-na-muslimanskom-tijelu/79634/