« Hi-tech
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
ISTRAŽIVANJE

Izgubili ste mobitel? Ovo su najčešća mjesta gdje bi mogao biti

Pretražili ste sve džepove i mjesta u stanu, ali još uvijek nemate pojma gdje je vaš elektronski ljubimac? Potražite ga na ovim mjestima

Fotografija vijesti
Više o

mobiteli

,

smartphone

,

gubitak mobitela

Željeli mi to sebi priznati ili ne, mnogima od nas gubitak mobitela predstavlja pravu noćnu moru. Većina nas tada uzima kućni telefon ili mobitel kako bi nazvala svoj, čija zvonjava onda otkriva gdje se nesretni uređaj zametnuo. Međutim, pravi problemi počinju kad ova taktika ne upali, a ništa pametniji ne budemo ni nakon detaljne pretrage kuće i okućnice.

Istraživanje provedeno od strane američke tvrtke Lookout koja se bavi softverom za praćenje lokacije mobitela pokazalo je kako ljudi najčešće gubite mobitele na uglavnom istim mjestima. Ukoliko ste se odlučili krenuti u detaljnu potragu za izgubljenim elektronskim sudrugom, počnite od ovih mjesta:

Kafić

Ured

Restoran

Stan ili kuća

Trgovina

Benzinska pumpa

Ljekarna

Park

Isto je istraživanje pokazalo da Amerikanci gube 7 milijuna dolara svakog dana zbog izgubljenih mobitela. Isto tako, mobiteli se u 92 posto slučajeva pronađu unutar prvih 12 sati nakon gubitka, dok su vaše šanse da ga ikada više vidite nakon 48 sati manje od jedan posto.

01.04.2012. 19:42:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh