« Hi-tech
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
GENIJALNO!

Google Maps od sada i u 8-bitnoj grafici za vaš stari Nintendo

Oduvijek ste željeli pregledavati kartu svijeta na svom dobrom, starom NES-u, ali Google nije čuo vaše molbe i urlike? Imamo odlične vijesti za vas!

Barbari s Peščenice u pljačkaškom pohodu na žene i blago Maksimira i Svetica
Barbari s Peščenice u pljačkaškom pohodu na žene i blago Maksimira i Svetica (Google Maps)
Više o

Nintendo

,

smiješne vijesti

,

Google Maps

,

Prvi travanj

,

Nintendo Entertainment System

Google nudi svoj slavni Maps na čitavom nizu računala i operativnih sustava, ali internetski je div cijelo ovo vrijeme uporno zanemarivao jedan od najprodavanijih računačnih sustava u povijesti - slavni Nintendo Entertainment System, među prijateljima znan samo kao NES.

Tvrtka iz Mountain Viewa konačno je odlučila uslišati molbe korisnika diljem planete te je objavila kako će početkom travnja u trgovine konačno stići toliko očekivana 8-bitna verzija Google Mapsa za Nintendo.

Maps za NES prodavat će se isključivo u popularnim kazetama, a Google upozorava korisnike da prije prve, ali i svake slijedeće upotrebe, dobro puhnu u nju. Ukoliko puhanje ne bude dovoljno, vađenje i vraćanje kazete te udaranje po plastici na vrhu konzole provjeren je način da natjerate uređaj da radi.

Ukoliko iz bilo kojeg razloga nemate kod kuće NES, ne možemo više biti prijatelji izgled mape u poznatom 8-bitnom okruženju možete pogledati na maps.google.com i kliknuti na aktivaciju 8-bit Quest Maps u donjem lijevom kutu.

Konačno, ne zaboravite sa svojim čovječuljkom uključiti i Street View za još malo retro nostalgije.

I da, sretan vam prvi travnja!

31.03.2012. 18:46:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh