« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 3 mjeseca
ZAPAMTITE!

Izbjegnite blagdansko debljanje uz par savjeta

Stvar je u pristupu - nemojte misliti da se tako nečega odričete, nego da uživate u onome što ste odabrali

Može se preživjeti blagdane bez viška kilograma, samo ako...
Može se preživjeti blagdane bez viška kilograma, samo ako... (Arhiva)
Više o

višak kilograma

,

prejedanje

,

blagdani

Blagdani su prava noćna mora za liniju - ne samo da se kod kuće natrpavamo raznoraznim delicijama i kolačima, već i idemo u goste rodbini i prijateljima koji od nas očekuju apetit body buildera... što baš i nije uputno.

No, uz par savjeta i trikova možete proći kroz blagdanskih deset dana izazova bez prevelike štete po svoju liniju, pa evo kako to rade oni koji znaju...

Za početak, budite pametni - prvo pregledajte cjelokupnu ponudu frendova ili rodbine, zatim odaberite jednu ili dvije stvari koje vam se čine najukusnijima i odredite koliko ćete zalogaja pojesti. Stvar je u pristupu - nemojte misliti da se tako nečega odričete, nego da uživate u onome što ste odabrali. A još ako pritom glasno hvalite kuharicu, nitko vas neće optužiti da bojkotirate...

Nadalje, slobodno si ugodite - ugledate li omiljeni kolač ili jelo, nemojte uzdisati i razmišljati koliko će to naštetiti vašoj liniji nego uzmite razumnu količinu i uživajte u svakom zalogaju, jer osjećaj grižnje savjesti deblja više od uživanja.

Naravno, zadnji obrok u danu pojedite što je ranije moguće, kako ne biste metabolizam opterećivali hranom u kasnim večernjim ili ranim noćnim satima. Ako idete u goste, pojedite nešto što prije, najbolje čim dođete, kako bi ostatak večeri mogli provesti bez hrane.

Trik s vodom radi prava mala čuda - prije obroka popijte dvije čaše vode (pivo i gemišti se tu ne broje), jer ćete tako zavarati glad, napuniti želudac i pojesti manje nego što biste inače.

Uz to, važno je jesti polako i temeljito prožvakati svaki zalogaj - zasitit ćete se, uživati u omiljenim zalogajima, a nećete pojesti previše.

Za kraj, dobro se naspavajte, jer ćete naspavani lakše odolijevati nezdravoj hrani, to je znanstveno dokazano. 

25.12.2018. 18:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh