« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 4 mjeseca
SAVJETI

Kako održati klince u blagdanskom raspoloženju

Dovoljna je i najmanja sitnica da mala djeca od zaigranih veseljaka postanu tužni, plaču i bijesno viču... a sve to ovisi isključivo o vama

Nije lako, ali je zabavno
Nije lako, ali je zabavno (Arhiva)
Više o

djeca

,

zabava

,

blagdani

Prosinac su uvijek proglašava najljepšim mjesecom u godini, no to je izgleda samo privid - svaki će vam roditelj reći da u to doba godine, upravo zbog blagdana i poklona, djeca prolaze kroz cijelu paletu osjećaja i teško je kontrolirati njihovo raspoloženje.

Dovoljna je i najmanja sitnica da mala djeca od zaigranih veseljaka postanu tužni, plaču i bijesno viču, pa je stvarno potrebno posvetiti im dovoljno vremena kako bi i ona osjetila blagdansko veselje.

Stoga, evo par prijedloga kako zabaviti klince:

Izrada čestitke - dekoracije kao pahuljice za bor ili božićne čestitke mogu biti idealna obiteljska aktivnost koja će itekako zabaviti djecu

Pečenje kolača - neka vam vaši mališani budu asistenti za vrijeme pravljenja kolača i keksića. Dopustite da ih dekoriraju po svom ukusu raznim šljokicama, voćem ili slatkišima. Možete organizirati i pravo obiteljsko natjecanje u tome tko će napraviti najljepše i najukusnije deserte. 

Posjete obitelji i prijateljima - mališani će rado posjetiti prijatelje ili rodbinu koju dugo vremena nisu vidjeli, a vi ćete napokon moći popričati s onima koje ne stižete vidjeti normalnim radnim danima. Neka vam pomognu birati poklone ili neka oni sami izrade čestitke koje će sigurno ponosno pokloniti.

Uživanje u adventu - gradovi su najljepši kada u adventsko vrijeme zablistaju u božićnim ukrasima i lampicama. Izvedite djecu na klizanje, kušanje adventskih delicija ili na božićne koncerte koji se odvijaju na glavnim gradskim trgovima. 

Vrijeme za društvene igre - svakog slobodnog dana odredite vrijeme za zajedničko igranje društvenih igara, to će djeci biti sjajna zabava jer nemaju priliku tako često provoditi vrijeme s vama

 

26.12.2018. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh