« Predsjednički izbori
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
KRALJ DIJASPORE

Iza Bandića stoji 92% glasačkog tijela iz inozemstva

Unatoč ukupnom porazu, nezavisni kandidat apsolutni je pobjednik izvan RH

(Damjan Tadić/CROPIX)
Više o

Milan Bandić

,

predsjednički izbori

,

dijaspora

,

Ivo Josipović

Državno izborno povjerenstvo objavilo je jutros službene rezultate izbora sa svih 250 biračkih mjesta u inozemstvu. Novi predsjednik, Ivo Josipović, u dijaspori je osvojio samo 7,98% glasova, dok je Milan Bandić dobio gotovo nevjerojatnih 92,02%.

Josipović je tako u inozemstvu uspio privući tek 9046 birača, a njegov protukandidat 104.307. Bandić je najbolji rezultat ostvario u BiH (94,28%). Visoki postotak od 90% Bandić je prešao u Argentini, Australiji i Austriji, a blizu je bio u Švicarskoj i Njemačkoj.

S druge strane, Josipović je uvjerljivo slavio u Finskoj i Danskoj. Zanimljivo je da je svih 14 od ukupno 25 Hrvata u Finskoj koji su izašli na izbore svoj glas poklonilo upravo SDP-ovom kandidatu.

11.01.2010. 10:01:23
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Jagoda
    11.01.2010. 16:48
    Ja zivim u dijaspori i naravo da sam glasala za gospodina Josipovica....ne znam kako su ti glasovi brojani...pa svi zelimo zivjeti normalan zivot glede 21. stoljeca...a ne ici unazad sto je samo negativno misljenje koje nema izgleda na prosperitet!!!!
    CESTITKE GSN: JOSIPOVICU !
    Ja se osjecam Hrvatom a najljepsim morem i obalom na svijetu za krasni odmor...ali bez straha i mrznje....sto sam zut, crn ili Ceh...ili Srbin...ili Cileanac...ili Rom!?
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh