« Predsjednički izbori
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
NIJE BILO DOVOLJNO

BiH: Bandić najveći gubitnik izbora

Mediji naglašavaju da je Milan Bandić dobio ogromnu potporu u BiH, ali mu to na kraju nije bilo dovoljno

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Dragan Matic / Cropix )
Više o

Milan Bandić

,

BiH

,

predsjednički izbori

,

Ivo Josipović

Svi dnevni listovi u Bosni i Hercegovini u ponedjeljak su na naslovnim stranicama izvijestili o pobjedi Ive Josipovića na izborima za predsjednika Republike Hrvatske.

"Dnevni avaz" piše o Josipovićevoj uvjerljivoj pobjedi i kao ključnu ističe njegovu poruku nakon proglašenja rezultata da želi biti predsjednik koji će spajati a ne razdvajati.

Predstavljajući novog hrvatskog predsjednika "Avaz" ocjenjuje kako je očevidno da su građani Hrvatske odlučili izabrati novo lice s obzirom da je Milan Bandić već petnaestak godina aktivan na političkoj pozornici Hrvatske.

"Oslobođenje" pak prenosi kako je Josipović ostvario golemu prednost u natjecanju s Bandićem no pri tom ističe kako je velika većina birača iz BiH svoj glas dala upravo aktualnom zagrebačkom gradonačelniku.

Banjalučke "Nezavisne novine" također su prenijele kako je Jospović pobjednik izbora napominjući da je drugi krug izbora izazvao nešto veće zanimanje birača nego prvi.

Mostarski "Dnevni list" na naslovnici citira Josipovićevu izjavu kako su izbori provedeni u nedjelju zapravo bili praznik demokracije te kako će se zalagati za Hrvatsku u kojoj se rad plaća a kriminal kažnjava.

Za Milana Bandića ovaj list konstatira da je na kraju ispao najvećim gubitnikom među svim onima koji su se natjecali za mjesto predsjednika Hrvatske jer je osim izgubljene predsjedničke utrke sada i u Zagrebu nakon izbacivanja iz SDP-a suočen sa znatno oslabljenom pozicijom. (hina/metro-portal)

11.01.2010. 09:53:59
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh