« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
POSTUPAK PROTIV BIVŠEG PREMIJERA

Ivo Sanader nije došao u osvetničku misiju

Sanader želi sudjelovati u postupku bez ikakve visoke politizacije, tvrdi njegov odvjetnik Čedo Prodanović

Fotografija vijesti
Više o

Ivo Sanader

,

Čedo Prodanović

Nakon što je završio svoj višesatni posjet svom branjeniku u Remetincu, jedan od članova braniteljskog tima Ive Sanadera, Čedo Prodanović, izjavio je kako bivši premijer nije u osvetničkoj misliji već želi isključivo opravdati svoje postupke bez politizacije, javlja Hina.

"Poruka gospodina Sanadera je da je dobrovoljno došao u Hrvatsku, da nije došao ni u kakvu osvetničku misiju nego da uzme učešće u kaznenim postupcima koji se protiv njega vode već dulje vrijeme, a na koja on nema nikakav utjecaj", kazao je Prodanović brojnim novinarima ispred zatvora u Remetincu.

Sanader, dodaje njegov odvjetnik, želi sudjelovati u postupku "bez ikakve visoke politizacije, bez ikakvog prebacivanja krivnje i slično".

Najavio je da će bivši premijer odbaciti navode i dokaze USKOK-a te dokumentirano dati protuargumente.

Rekao je da je Sanader smješten na muškom odjelu, a ne ženskom kako su nagađali mediji, da je sam u ćeliji i da nema doticaja s ostali zatvorenicima.

Za sada je zadovoljan uvjetima s obzirom da ima bolji komfor od ostalih jer je sam u sobi, kazao je.

Potvrdio je da je Sanader vidno smršavio, no objasnio je da je to posljedica redovitog vježbanja.

Po Prodanovićevim riječima, dok se ne stiša interes medija bivšeg premijera njegova obitelj neće posjetiti.

Prodanović i drugi branitelj Goran Suić najavili su da će u zakonskom roku podnijeti žalbu na jednomjesečni istraži zatvor koji je Sanaderu određen još prije sedam mjeseci kada je protiv njega USKOK pokrenuo istragu u slučaju Fimi medija.

Na upit je li točno da su ostali zatvorenici Remetinca Sanaderu sinoć skandirali "Ivo, lopove", kao što tvrde neki mediji, odvjetnici su kazali da ga za to nisu pitali niti ime je on to potvrdio.

19.07.2011. 16:46:01
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh