« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
HADŽIĆEVO UHIĆENJE

Josipović i Kosor o uhićenju Hadžića

Predsjednik Republike i premijerka pozdravili su uhićenje haškog bjegunca i zaključili da je to dobra vijest za Hrvatsku, regiju i sve nevine žrtve

Fotografija vijesti
Više o

Jadranka Kosor

,

Goran Hadžić

,

uhićen ratni zločinac

,

Ivo Josipović

Upitan da komentira uhićenje srpskog bjegunca, Gorana Hadžića, predsjednik Republike Ivo Josipović rekao je da je pravda spora, ali dostižna, te da je za cijelu regiju iznimno dobra stvar što se Srbija odlučila na punu suradnju s Haagom, piše Hina.

"Nadam se da će haaško tužiteljstvo i Haaški sud obaviti svoj posao na najbolji mogući način i da će to biti jedno pravedno suđenje", izjavio je Josipović.

Na novinarski upit kako komentira to što su i Hadžić i Mladić uhićeni u Srbiji, predsjednik Josipović je rekao kako to pokazuje da su se ondje skrivali.

"Znamo da u mnogim zemljama nije uvijek bilo volje za suradnju s Haaškim sudom", rekao je i dodao kako je dobro da se "konačno i vlada u Srbiji odlučila za punu suradnju". "To je dobro i sa stajališta pravde za naše međususjedske odnose, a prije svega za samu Srbiju", istaknuo je.

I premijerka Kosor danas je u Varšavi izjavila kako vlada pozdravlja uhićenje Gorana Hadžića te najavila da treba tek odlučiti na koji će se način uključiti u proecs protiv njega za zločine u Vukovaru.

"Uhićenje Hadžića je dobra vijest za cijelo čovječanstvo, cijeli svijet, za nas u Hrvatskoj i obitelji tisuća žrtava", rekla je premijerka Kosor, koja boravi u službenom posjetu Poljskoj.

Po njezinim riječima, teško se pomiriti s činjenicom da brojne žrtve i njihove obitelji nisu dočekale uhićenje "jednog od onih koji su dosljedno i predano provodili agresivnu Miloševićevu politiku", ali je dobro da će Hadžić, kao Ratko Mladić, stati pred lice pravde.

Premijerka je najavila da će se u srijedu popodne, po njezinu povratku iz Varšave, održati sjednica užeg kabineta vlade na kojoj će se razmotriti idući koraci vezani za taj slučaj.

20.07.2011. 15:07:16
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh