« Hrvatska
objavljeno prije 8 godina i 4 mjeseca
NEPOGODA

Tuča u Krapinsko-zagorskoj prouzročila štetu veću od 28 milijuna kuna

Olujno nevrijeme praćeno kišom, tučom i jakim vjetrom pogodilo je 11. srpnja područje Kraljevca na Sutli te okolna naselja

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Damjan Tadić/CROPIX)
Više o

tuča

,

nevrijeme

,

krapinsko-zagorska županija

Prema prvim procjenama, šteta od tuče na području Krapinsko-zagorske županije iznosi više od 28 milijuna kuna, a najveća je šteta procijenjena na području Kraljevca na Sutli - 19 milijuna kuna, zatim Kumrovca 5,17 milijuna kuna te na području Klanjca 3,6 milijuna kuna i Zagorskih Sela 800 tisuća kuna, priopćila je danas Krapinsko-zagorska županija, prenosi Hina.

Kako se navodi, Krapinsko-zagorska županija primila je te podatke o prvim procjenama štete od grada Klanjca te općina Kraljevca na Sutli, Kumrovca i Zagorskih Sela.

U skladu s procedurom, 60 dana od dana elementarne nepogode gradska i općinska povjerenstva trebaju obaviti konačnu procjenu koju provjerava Županijsko povjerenstvo te je dostavlja Državnom povjerenstvu za procjenu šteta od elementarnih nepogoda pri Ministarstvu financija, koje, pak, odobrava novac kroz posebnu odluku Hrvatskoga sabora te ga doznačuje općini i gradu koji ga prosljeđuju krajnjim korisnicima.

Ističe se da je zamjenik župana Anđelko Ferek Jambrek izrazio zabrinutost zbog ljetne stanke Hrvatskoga sabora bez čije se odluke šteta ne može isplatiti, a podsjetio je da Sabor počinje redovitu sjednicu tek u drugoj polovici rujna.

Olujno nevrijeme praćeno kišom, tučom i jakim vjetrom pogodilo je 11. srpnja područje Kraljevca na Sutli te okolna naselja Movrač, Drašu i Kačkovec u Krapinsko-zagorskoj županiji. Padala je tuča veličine oraha, stabla i električni stupovi rušili su se na ceste, a u Kačkovcu tuča, grane i nanosi šljunka zakrčili su prometnice.

19.07.2011. 13:25:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh