« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec
SREDITE ODMAH!

Istjerajte lošu energiju iz kuće

Feng shui nas uči da je nered i kaos u ladicama, na policama i u ormarima glavni uzročnik kaosa i nereda u privatnom i poslovnom životu

Napravite reda i riješite probleme
Napravite reda i riješite probleme (Arhiva)
Više o

Feng shui

,

nered

,

bolest

,

kaos

,

strane svijeta

,

kutovi kuće

Feng shui, drevna kineska vještina uravnoteženja energije i postizanja prosperiteta puno toga će vam reći o vašem psihofizičkom zdravlju na temelju čistoće i urednosti vašeg doma, jer nered ulazi u ljudsko bioenergetsko polje i uzrokuje kaotično, neorganizirano razmišljanje i cijeli niz problema.

Osnovni je problem navika gomilanja nepotrebnih stvari koje ustvari ne koristimo, ali tvrdimo da će nam jednog dana možda zatrebati, a ona ukazuje na naviku čuvanja brige, nezadovoljstva, straha i tuge u sebi.

>> Feng shui za dom koji privlači sreću i uspjeh >>

No, dok se i emocionalno i materijalno držimo beskorisnih osjećaja, nemamo mjesta za stvaranje novih, stoga se treba riješiti fizičkog (nereda, kaosa i smeća) kako bi se očistilo i psihičko (naše misli i osjećaji).

Stoga, uvijek je pravo vrijeme za generalno čišćenje - popravite pokvareno, bacite nepotrebno, sortirajte potrebno tako da uvijek znate gdje se nalazi. Inače će nered slati našem mozgu poruku koja je definitivno loša - da ne vjerujemo u sutra i uvjereni smo da bolje i novo nije za nas.

>> Feng shui za privlačenje novca >>

Nesigurnost je jedan od glavnih osjećaja koji nas tjera da gomilamo stvari u prostoru, jer se na taj način ograđujemo od drugih i mislimo da se štitimo od njihovog utjecaja. No, uz to takvo ponašanje ima vrlo negativan učinak na naše zdravlje.

Gomilanje stvari ispod kreveta ima snažan utjecaj na zdravlje, dok trpanje stvari na police, pogotovo one iznad kreveta i radnog stola izaziva stalnu strepnju od neočekivanih događaja. 

>> Feng shui na radnom stolu >>

Natrpani centar, jugozapad i sjeveroistok prostora ukazuje na preveliku brigu za zdravlje, a time zapravo ugrožavamo funkcije gušterače, slezene ili želuca. S druge strane, ako je nered na zapadu ili sjeverozapadu, stalno upadamo u konfliktne situacije, a osjetljiva točka postaju debelo crijevo i pluća. 

Gomilanje stvari na sjeveru će ograničiti naše potencijale i ujedno nas spriječiti da se jasno izrazimo, donijeti nam strahove i zdravstvene probleme s bubrezima i mjehurom. U suprotnom slučaju, kad smo gužvu napravili na jugu, ponašanje će biti nasilno i problematično uz omalovažavanje i nedostatak priznanja, a usput ćemo poremetiti rad imunološkog sustava, 

>> Feng shui kuhinja: energija i blagostanje >>

Za kraj, nered na istoku i jugoistoku napravit će nas konfuznim, neodlučnim i punim potisnutog bijesa što će se sve odraziti na rad jetre i žučnog mjehura. 

Stoga, zavrnite rukave i napravite proljetno čišćenje prostora, što će vam na kraju donijeti i čist um, mirnoću i otvorenost novim prilikama. Samo naprijed!

20.04.2015. 11:21:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh