« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 10 mjeseci
NAHRANITE CIJELO TIJELO

Isprobajte odlične maske za lice koje usput možete i jesti

Ako volite breskve, banane i avokado onda nemate razloga sumnjati da ih neće voljeti i vaša koža, a usput ćete se riješiti i bora

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

voće

,

suha koža

,

avokado

,

maska za lice

,

najzdravije namirnice

Odavno je već poznato kako krastavac na očima čini čuda za podočnjake, no mnoge žene su još sumnjičave kada su u pitanju maske za lice iz kućne radinosti pa nepotrebno troše novac na skupe, često neefikasne i kemikalijama zatrovane kreme. Vi nemojte biti jedna od njih, nego zapamtite kako je sve ono što je dobro unijeti u organizam jelom, jednako dobro i za vašu kožu ako ga nanesete izvana. Primjerice, uživate u smoothieju od banane? Odlično, tada ćete sigurno uživati i u super zdravoj maski za lice koja će vašu kožu nahraniti u trenutku. Za tretman lica kao iz salona dovoljno vam je nekoliko voćki, dobar blender i svega desetak minuta vremena. Ovisno o ''daru'' koju želite pokloniti vašem licu, izaberite jednu od ovih maski.

Hranjiva maska od banane i avokada

Sve što vam je potrebno za ovu masku je:

- pola banane

- pola avokada

- dvije žlice punomasnog jogurta

- jedna žlica maslinovog ulja

Sve navedene sastojke dobro izmješajte da dobijete homogenu smjesu, a potom je nanesite na lice i vrat. Smjesu ostavite tako pola sata, a potom je nježno isperite toplom vodom.

Maska od breskve za zatezanje kože

Ukoliko, pak, želite zategnuti vaše lice jer pomalo već uočavate kako je priroda učinila svoje, trk u dućan po breskve. Naime, upravo je ovo voće glavni sastojak odlične maske za zatezanje lica. Sve što vam treba je sljedeće:

- jedna zrela breskva

- jedan bjelanjak

- jedna žlica punomasnog jogurta

Naravno, važno je sastojke dobro izmješati, a potom pažljivo nanijeti na lice i držati. Ovu masku isperite obavezno hladnom vodom, a potom nježno ručnikom posušite lice.

Maska od meda i badema za glatkoću

Već dan poslije možete isprobati i masku koja će u trenutku zagladiti sve male nepravilnosti na vašem licu. Riječ je o savršenoj kombinaciji meda i badema koji će za trenutak ukloniti sve nečistoće na vašoj koži. Za ovu ukusnu mješavinu potrebno vam je:

- žlica meda

- jedno žumance

- pola žličice ulja od badema

- žlica jogurta

Ovoj maski bit će dovoljno svega 20 minuta na vašem licu da učini čudo. Nakon što je isperete mlakom vodom, usput trljajući kožu rukavicom za pranje, vidjet ćete kako je koža glatka i meka, a vi blistate. Naravno, ako pripremajući bilo koju od ovih maski i ogladnite, slobodno se poslužite. Riječ je o vrlo zdravim namirnicama koje zasigurno neće naškoditi vašoj liniji.

11.08.2014. 13:20:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh