« Zdravlje
objavljeno prije 6 godina i 10 mjeseci
STVARNO?

Isplati se biti hipohondar

Podaci su pokazali da osobe koje su veći neurotici imaju manji rizik od preuranjene smrti, odnosno nižu razinu biomarkera za upalne i kronične bolesti

Stalno ste bolesni? Ili to samo mislite...
Stalno ste bolesni? Ili to samo mislite... (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

hipohondrija

,

duljina života

Hipohondre baš i ne volimo pretjerano, jer nakon što nas par puta uplaše svojim navodnim boleštinama, počnemo ignorirati njihove stalne tužaljke i više ne obraćamo pažnju na njih. No, kad prvi put shvatimo da izmišljaju bolesti ni iz čega, sigurno im kažemo da će ih takav pristup otjerati u grob...  no griješimo!

Naime, novo je istraživanje pokazalo kako je takvo razmišljanje potpuno pogrešno i da zapravo hipohondri žive dulje od ostalih

"Naša istraživanja su značajna jer pokazuju da neurotične osobe (hipohondri u ovom slučaju) se zaštitnički odnose prema svome tijelu i msanjuju si rizik od preuranene smrti", objašnjava voditeljica studije prof. Catherine Gale.

Znanstvenici sa Sveučilišta Edinbourgh analizirali su podatke 500.000 ljudi u dobi od 37 do 73 godine, koji su odgovarali kako se osjećaju kada ej u pitanju njihovo zdravlje (odlično, dobro, srednje i loše).

Podaci su pokazali da osobe koje su veći neurotici (odgovarali su na pitanja s "loše" i "srednje") imaju manji rizik od preuranjene smrti, odnosno nižu razinu biomarkera za upalne i kronične bolesti, objavljeno je u časopisu Psychological Science. 

26.07.2017. 10:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh