« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 3 mjeseca
SVAKAKO!

Isplati li se trošiti na organski proizvedenu hranu?

Organski proizvedena hrana može vam se činiti kao besmisleno trošenje novaca, no nakon analize kvalitete namirnica, jasno je da se isplati svaka uložena kuna

Hrana iz organskog uzgoja je stvarno kvalitetnija
Hrana iz organskog uzgoja je stvarno kvalitetnija (Shutterstock)
Više o

zdrava hrana

,

organski uzgoj

,

omega-3 masne kiseline

,

antioksidansi

Zdrava prehrana nije baš niti jeftina, reći će vam svatko tko je krenuo u avanturu nabavke hrane iz organskog uzgoja, pa se postavlja pitanje isplati li se potrošiti više i kolika je zapravo korist od organski uzgojene hrane.

Cijene su bitno veće već i kod najobičnijeg povrća poput mrkve ili celera, a kad dođemo do mlijeka i mesa, cijena je obično višestruko veća i tu nastaje najveći problem sa zdravom hranom.

No, nakon ovog istraživanja odluka bi vam mogla biti lakša, jer je analiza 196 istraživanja o mlijeku i 67 o mesu pokazala da te namirnice iz organskog uzgoja imaju i do 50 posto veći udio antioksidansa, minerala i omega-3 masnih kiselina od tvornički proizvedene hrane.

Uz to, imaju i manji udio masnih kiselina povezanih s povećanjem rizika za bolesti srca, što uz povećani udio već spomenutih omega-3 masnih kiselina znatno smanjuje mogućnost problema sa srcem i krvnim žilama. 

Sve u svemu, meso i mlijeko iz organskog uzgoja pokazalo se kao stvarno zdrava hrana, bez pretjerivanja i ušminkavanja podataka, tako da se svaka kuna uložena u njih višestruko vraća kroz bolje zdravlje.

A zdravlje je ipak najvažnije, nije li?

22.02.2016. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh