« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
JOŠ JEDNA NESREĆA

Iskočio vagon teretnog vlaka između Unešića i Perkovića

Ozlijeđenih nema, a HŽ navodi kako putnički vlakovi voze po voznom redu sa djelomičnim prijevozom autobusima

(Nikša Stipaničev/Cropix)
Više o

željeznička nesreća

,

iskakanje vagona

Željeznički promet prekinut je jutros između kolodvora Unešić i kolodvora Perković na pruzi Oštarije - Split zbog iskakanja vagona teretnog vlaka iz kolosjeka, priopćile su danas Hrvatske željeznice.

Jutros u 6:40 sati iz kolosjeka je iskočio drugi vagon teretnog vlaka sa osam vagona koji se natovaren ureom kretao iz Kutine za Šibenik. Vagon se prevrnuo na bočnu stranu pored pruge pri čemu je pored pruge iscurio i sadržaj vagona (ureja), a na pruzi su nastala manja oštećenja.

"U tom događaju nitko nije ozlijeđen i nije bilo opasnosti za okoliš jer su sve ekipe, predviđene u takvim situacijama, stigle na mjesto događaja i saniraju njegove posljedice", navodi HŽ. Očevid je u tijeku, a za sada nisu poznati uzroci nesreće.

HŽ navodi kako, bez obzira na to, putnički vlakovi voze po voznom redu sa djelomičnim prijevozom autobusima.

Nakon sanacije pristupit će se dizanju vagona i povlačenju cijele kompozicije u kolodvor Perković, a zbog čega je u prekidu je sav željeznički promet na relaciji ličke pruge između Unešića i Perkovića.Putnici nagibnoga vlaka koji su jutros krenuli iz Splita za Zagreb bili su prevezeni autobusima na cijeloj relaciji od Splita do Zagreba, a putnici nagibnoga vlaka koji je jutros krenuo iz Zagreba prema Splitu, autobusima su bili prevezeni između kolodvora Unešić i kolodvora Split.

Putnici popodnevnog nagibnog vlaka koji iz Splita kreće za Zagreb bit će autobusima prevezeni do Unešića, odakle će putovanje nastaviti vlakom, a putnici popodnevnog nagibnog vlaka iz Zagreba za Split stići će vlakom do Knina, odakle će autobusima biti prevezeni do Splita.

Putnici lokalnih vlakova na kninskom području prevoze se autobusima između kolodvora Unešić i kolodvora Perković.

HŽ očekuje da će do normalizacije prometa doći u popodnevnim satima, a upravitelj infrastrukture osnovao je povjerenstvo od sedam članova koji će istražiti uzroke toga događaja. (hina/metro-portal)

10.01.2010. 13:10:41
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh