« Svijet
objavljeno prije 14 godina
POJAS GAZE

Irski aktivisti spremni za novu dopremu humanitarne pomoći

Dobitnica Nobelove nagrade za mir Mairead Maguire i još četvero Iraca bili su na brodu Rachel Corrie kojeg je Izrael zaustavio

irski aktivisti Pojas Gaze pomoć
irski aktivisti Pojas Gaze pomoć (Getty Images)
Više o

pojas Gaze

,

izraelski napad

,

izrael gaza

,

sjeverna Afrika

,

Pilotska revija

,

zagreščanka godine

,

live stream

,

prijenos koncerta

Petero irskih propalestinskih aktivista koje su izraelske snage uhitile nakon pokušaja probijanja blokade Gaze, rekli su u ponedjeljak, po povratku u Dublin, da su spremni za novu ekspediciju dopreme humanitarne pomoći palestinskim područjima.

Dobitnica Nobelove nagrade za mir Mairead Maguire, zauzeta za palestinsku stvar, i još četvero Iraca bili su na irskom brodu Rachel Corrie koji je prevozio humanitarnu pomoć za Pojas Gaze, a u subotu ga je nenasilno zaustavila izraelska mornarica.

Odgovarajući na pitanje planira li ponovo putovati u Gazu, kapetan broda i aktivist Derek Graham je rekao: "O Isuse, odmah", kako prenosi The Irish Times.

I Mairead Maguire je izjavila da se želi vratiti u Gazu, pozivajući irsku vladu i američkog predsjednika Baracka Obamu da potaknu dijalog o ukidanju izraelske blokade Gaze, prenio je BBC.

Irski brod Rachel Corrie s humanitarnom pomoći za Pojas Gaze zaustavila je u subotu izraelska mornarica, nenasilno preuzela nadzor nad njim i odvela ga u luku Ashdod gdje je pregledala teret i prekrcala ga, a aktiviste u nedjelju deportirala. (hina/metro-portal)

07.06.2010. 22:54:49
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh