« Svijet
objavljeno prije 15 godina
MAHMUD AHMADINEDŽAD:

Iranski predsjednički izbori bili su najslobodniji na svijetu

Naši strani neprijatelji su pokušali pokazati da je glasovanje dvojbeno kako bi potkopali naš potencijal u svijetu, izjavio je Ahmadinedžad

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Iran

,

Mahmud Ahmadinedžad

,

iranski izbori

,

Mir Hosein Musavi

,

Mehdi Karubi

,

Mohamad Hatami

Dok iranski oporbeni čelnici kritiziraju mjere sigurnosti uvedene nakon spornih predsjedničkih izbora, predsjednik Mahmud Ahmadinedžad je u utorak izjavio da su ti izbori bili najslobodniji na svijetu. Tvrdolinijaški presjednik u svom prvom službenom govoru od potvrde njegovog ponovnog izbora rekao je da ti izbori predstavljaju novi početak za zemlju i da vlada ulazi u novo doba.

"Predsjednički izbori bili su na najslobodniji na svijetu... nova vlada ulazi u novo doba, međunarodno i u zemlji. Izbori su novi početak za Islamsku Republiku. Naši strani neprijatelji su pokušali pokazati da je glasovanje dvojbeno kako bi potkopali naš potencijal u svijetu. Oni bi trebali znati da što se više upliću, toliko ćemo mi snažnije i odlučnije ući na međunarodnu scenu", rekao je Ahmadinedžad.

Oporbeni čelnici Mehdi Karubi, Mir Hosein Musavi i bivši predsjednik Mohamad Hatami kritizirali su uvedene mjere sigurnosti te pozvali vlasti da oslobode uhićene nakon izbora.

"Nastavak uhićenja i nametnuto izvanredno sigurnosno stanje dovest će do radikaliziranijeg političkog ozračja", upozorili su na Musavijevoj internet stranici i dodali da valovi uhićenja moraju stati.

Izvor: Hina

07.07.2009. 23:06:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh