« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
UGOVOR JE UGOVOR

Iran zbog neisporuke raketnog sustava S-300 prijeti Rusiji tužbom

Riječ je o službenom sporazumu pa možemo tražiti ispunjenje kroz međunarodna pravna tijela, poručili su iz iranske protuzračne obrane

(Wikipedia)
Više o

Rusija

,

Iran

,

S-300

,

raketni sustav

,

protuzračna obrana

Iran može tužiti Rusiju odbije li mu ta zemlja ispuniti obveze i isporučiti napredni raketni sustav, rekao je u utorak jedan visoki iranski dužnosnik.

Iranski dužnosnici često izražavaju iritaciju činjenicom da Rusija dosad nije isporučila raketni sustav S-300, a poznato je da Izrael i Sjedinjene Države ne žele da službeni Teheran ima taj sustav.

"Rusi, sigurno pod pritiskom cionističkog lobija i Amerike odbijaju izvršiti svoju obvezu", prenijela je državna agencija IRNA riječi brigadnoga generala Mohamada Hasana Mansuriana.

"Budući da je riječ o službenom sporazumu, možemo tražiti ispunjenje kroz međunarodna pravna tijela", rekao je Mansurian, zamjenik šefa iranske protuzračne obrane.

Moskva je pod pritiskom Zapada da se distancira od Irana zbog dugoga spora u vezi s nuklearnim ambicijama Teherana i zasad nije isporučila rakete.

Američka državna tajnica Hillary Clinton prošli je mjesec pohvalila Rusiju što nije Iranu isporučila S-300. Kao ni Izrael, ni SAD ne isključuje mogućnost vođenja vojne operacije ne uspije li diplomacija u rješavanju spora oko iranskoga nuklearnog programa. (hina/metro-portal)

24.11.2009. 18:12:50
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh