« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
NUKLEARNI PROGRAM

Iran spreman nuklearnim inspektorima dozvoliti produljenje misije

Misija Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) trebala je trajati tri dana, no Iranci kažu kako inspektori mogu produljiti svoj ostanak

Više o

Iran

,

IAEA

,

nuklearni program irana

,

inspektori

Iran je spreman pristati na produljenje misije Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) namijenjene razjašnjenju nejasnih pitanja glede iranskog nuklearnog programa, izjavio je u ponedjeljak šef iranske diplomacije, javlja Hina.

"Predviđa se trodnevno trajanje misije ali ako žele mogu je produljiti", izjavio je Ali Akbar Salehi kojega citira službena agencija IRNA. Dodao je da je "vrlo optimističan glede rezultata" te misije.

Izaslanstvo visoke razine Međunarodne agencije za atomsku energiju, predvođeno šefom inspektora IAEA-e Belgijcem Hermanom Nackaertsom, počelo je u nedjelju trodnevni posjet Iranu s nadom u "rješenje svih preostalih pitanja" s tom zemljom.

Izaslanstvo je prije odlaska u Iran objavilo kako se nada dobiti odgovore Teherana na pitanja koje je postavila UN-ova agencija o "mogućoj vojnoj dimenziji" iranskog nuklearnog programa.

30.01.2012. 13:36:41
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh