« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
VAN SVAKE PAMETI...

Iran oduševljen načinom kako Sirija rješava pobunu

"Vrlo sam sretan što sirijski dužnsonici tako dobro rješavaju stanje... Nadam se da će se stanje u Siriji poboljšavati iz dana u dan", rekao je Mahmud Ahmadindžad

Fotografija vijesti
Više o

pobuna

,

Iran

,

Mahmud Ahmadinedžad

,

Sirija

,

oružani sukob

Iranski predsjednik Mahmud Ahmadindžad pohvalio je sirijsko čelništvo za postupanje u jednogodišnjem ustanku u kojem su tisuće ljudi izgubile život i rekao da će Teheran učiniti sve što može kako bi podržao svoju najbližu arapsku saveznicu, izvijestili su iranski mediji u utorak, javlja Hina.

Šijitski Iran podržao je narodne ustanke u kojima su svrgnuti čelnici Egipta, Libije i Jemena ali je ustrajno podržavao sirijskog predsjednika Bašara al-Asada, koji je pripadnik manjinske šijitske sekte alavita.

"Vrlo sam sretan što sirijski dužnsonici tako dobro rješavaju stanje... Nadam se da će se stanje u Siriji poboljšavati iz dana u dan", prenijela je službena novniska agencija IRNA izjavu Ahmadinedžada iz razgovora s Asadovim izaslanikom Faisalom Mekdadom.

Ahmadinežad je rekao da nema granica u širenju veza sa Sirijom i da će Iran učiniti "sve u svojoj moći da podrži tu zemlju".

Iranski predsjednik je i optužio zapadne zemlje da su se urotile s arapskim zemljama kako bi svrgnule sirijsko čelništvo i osnažile položaj Izraela u regiji.

"Uzvikujući lažne slogane u obrani slobode naroda Amerikanci žele preuzeti nadzor nad Sirijom, Libanonom, Iranom i drugim zemljama i moramo biti spremni i suprotstaviti se njihovim zavjerama", rekao je Ahmadinedžad.

27.03.2012. 21:30:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh