« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
VRUĆE TEME

Sastanak Benedikta XVI. i Raula Castra

Benediktu XVI. je upriličen doček uz vojne počasti, nakon čega su Sveti Otac i kubanski predsjednik razgovarali o vezama države i Crkve

Fotografija vijesti
Više o

papa Benedikt XVI.

,

Kuba

,

Raul Castro

Uz visoke vojne počasti papa Benedikt XVI. sastao se jučer s predsjednikom Kube Raulom Castrom, i to u zgradi Palače revolucije, koja je centralno mjesto kubanskih komunističkih vlasti, prenosi Hina.

Benediktu XVI. je upriličen doček uz vojne počasti nešto prije 17.30 sati (00.30 sati po srednjoeuropskom vremenu), nakon čega su Sveti Otac i kubanski predsjednik razgovarali o vezama države i Crkve koja ima ulogu povlaštena političkog partnera, u odsutnosti svake legalne oporbe na Kubi.

U istoj palači istodobno su se sastali državni tajnik Svete Stolice, mons. Tarcisio Bertone u pratnji "ministra vanjskih poslova", mons. Dominiquea Mambertija i kubanski potpredsjednik Jose Ramon Machado Ventura.

Vruće teme - politički zatvorenici, popuštanje američkog embarga i veća prava za katolike na polju prosvjete - trebaju biti na dnevnom redu susreta.

Nakon svečane mise na otvorenom koju je u ponedjeljak slavio u Santiagu de Cuba, na krajnjem jugoistoku Kube, Papa će u srijedu predvoditi još jednu misu na Trgu revolucije u Havani, nakon čega se tijekom popodneva treba s Kube vratiti u Rim.

28.03.2012. 07:41:56
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh