« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
REAKCIJA

Iran: Europske sankcije neće uspjeti

"Neučinkovite sankcije Zapada protiv Islamske Republike nisu nam nikakva prijetnja. One su prilika i već su donijele puno koristi našoj zemlji", rečeno je

Fotografija vijesti
Više o

Europska unija

,

EU

,

nafta

,

Iran

,

nuklearni program

,

Iran sankcije

Iranski dužnosnici izjavili su u utorak kako očekuju da EU povuče naftni embargo te su ponovno zaprijetili blokadom Hormuškog tjesnaca ako Zapad uspije u svojoj namjeri i spriječi izvoz iranske nafte, javlja Hina.

"Neučinkovite sankcije Zapada protiv Islamske Republike nisu nam nikakva prijetnja. One su prilika i već su donijele puno koristi našoj zemlji", rekao je šef obavještajnih službi Heydar Moslehi iranskoj novinskoj agenciji IRNA-i.

Govoreći dan nakon što je EU uveo naftni embargo protiv Irana kako bi ga prisilio da odustane od spornog nukelarnog programa i nastavi šestostrane pregovore, u Iranu se čuju izazivački tonovi.

"Globalna gospodarska situacija nije takva da bi se jedna zemlja mogla uništiti nametanjem sankcija", rekao je Moslehi ponavljajući iranski stav da EU u uvjetima gospodarske i financijske krize treba iransku naftu više nego što je Iranu potrebno poslovati s Europom.

Glasnogovornik ministarstva nafte istaknuo je da Iran ima puno vremena pripremiti se za sankcije i pronaći nove kupce za 18 posto nafte koja je dosad isporučivana EU-u.

24.01.2012. 17:14:20
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh