« Svijet
objavljeno prije 14 godina
KRŠENJE SUVERENITETA

Irački Kurdi osuđuju vojne napade Turske i Irana

Iranske su snage granatirale pogranična područja, a turski su zrakoplovi uzrokovali "goleme" žrtve, izjavila je Regionalna vlada Kurdistana (KRG)

Kurdistan Turska Iran
Kurdistan Turska Iran (Getty Images)
Više o

Turska

,

Iran

,

božićni ustav

,

suverenost

Irački su Kurdi u petak kao kršenje suvereniteta Iraka osudili zrakoplovne i topničke napade Turske i Irana na sjeveru Iraka na pobunjene turske Kurde.

Iranske su snage granatirale pogranična područja, a turski su zrakoplovi uzrokovali "goleme" žrtve, po izjavi Regionalne vlade Kurdistana (KRG) koja sjevernim Irakom upravlja autonomno od Bagdada.

Turski vojni izvori su u četvrtak rekli da su napadi na Radničku partiju Kurdistana (PKK), čije su baze velikim dijelom smještene na sjeveru Iraka, bili najveća takva operacija u više od godinu dana te da su njima ubijena četiri gerilca, a više ranjeno.

"Predsjedništvo iračke regije Kurdistan osuđuje te napade u pograničnim regijama i istovremeno to smatra kršenjem i agresijom na suverenitet iračke države te zahtijeva da domah prestanu", kaže se u izjavi.

Očekivalo se da, s obzirom da se odnosi Turske i iračkih Kurda poboljšavaju, predsjednik KRG-a Masud Barzani posjeti Ankaru no operacije od četvrtka mogle bi oživjeti napetosti između dvije strane. (hina/metro-portal)

21.05.2010. 23:38:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    enime
    22.05.2010. 09:29
    Kurdi prave probleme i ubijaju civile borci se za neku svoju drzavu sastavljenu iz pet drzava.To je teroristicka org. koju USA podrzava u ratu protiv i sa Muslimanima.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh