« Hi-tech
objavljeno prije 11 godina i 8 mjeseci
NAVALA

iPhone 5 se u pretprodaji prodao 20 puta brže od prethodnika

Svi primjerci novog iPhone 5 prodani su preko weba za samo 60 minuta, 20 puta brže od oba prethodnika

iPhone 5 prodaje se kao alva
iPhone 5 prodaje se kao alva (Apple)
Više o

cijene

,

prodaja

,

online

,

iPhone 5

,

narudžbe

Nevjerojatna brzina kojom se iPhone 5 prodao u pretprodaji preko Appleovog sajta zapanjila je kako javnost tako i sam Apple. Naime, svi telefoni predviđeni za narudžbu putem weba prodani su u roku od samo sat vremena, dva milijuna komada.

Kako su kritike preplavile stručne portale koji redom tvrde kako je iPhone 5 zapravo razočaranje, iznenađuje reakcija kupaca koji su, očito, postali dovoljno navučeni na iPhone da je svaki novi dobar.

iPhone 4 se prodao za 20 sati, iPhone 4S za 22, a ovakvu navalu nisu očekivali u Appleu, pa je bilo poteškoća s dostupnosti njihovog weba na narudžbu, a i neki su mobilni operateri imali problema. 

Na kraju je Apple produžio rok dostave na dva tjedna, a da su bili u mogućnosti ponuditi još telefona, sigurno bi svi otišli u pretprodaji po 199 dolara za 16Gb, 299 za 32Gb i 399 za 64Gb.

Ono što najviše smeta recenzente je novi Lightning konektor, zbog kojeg ćete morati kupiti ili adapter ili nove dodatke, baterija se i dalje ne može mijenjati i nije donijela neki novi, veći kapacitet, a o USB-u i dalje možemo samo sanjati. 

17.09.2012. 17:34:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh