« Hi-tech
objavljeno prije 11 godina i 8 mjeseci
POISON IVY

Microsoft upozorava na virus u Internet Exploreru

Nakon što je neki dan otkriveno da se malware ubacuje na PC-e već u tvornicama, sada iz Explorera vreba opaki virus

Poison Ivy ulazi kroz Internet Explorer
Poison Ivy ulazi kroz Internet Explorer (Microsoft)
Više o

windows

,

Internet Explorer 9

,

Poison Ivy

,

sigurnosna zakrpa

Microsoft rijetko izdaje ovako dramatična upozorenja, no izgleda da je problem s novim Internet Explorerom veći nego što se mislilo. U službenom su priopćenju pozvali korisnike Windowsa da besplatno instaliraju sigurnosnu zakrpu kako bi zaštitili računala od virusa Poison Ivy koji se nalazi u Internet Exploreru.

U najvećem sigurnosnom propustu ikad, virus je ekipa iz Microsofta pronašla u petak na jednom računalu zaposlenika, a radi se o Poison Ivy, malicioznom softveru koji omogućava preuzimanje kontrole nad računalom.

Poison Ivy je na računalo stigao preko sigurnosne rupe u najnovijem pregledniku interneta Internet Explorer, a na internetskoj stranici Microsofta možete naći sigurnosnu zakrpu i upute za njeno instaliranje na računalo.

Ovo je samo privremena mjera, dok se ne izda potpuno sigurna verzija Internet Explorera. Explorer je izgubio primat na tržištu preglednika od Googleovog Chromea koji ima 34 posto tržišnog udjela, a Explorer postotak manje, no ovo bi moglo utjecati na povećanje razlike u korist Chromea.

18.09.2012. 10:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh