« Glazba
objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca
FEŠTA

Intrade i Bralić proslavili 25. rođendan u prepunoj Ciboni

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE - Tomislav Bralić i klapa Intrade u prepunoj su dvorani 'Dražena Petrovića' trosatnim koncertom dostojno proslavili srebrni pir

Tomislav Bralić i klapa Intrade
Tomislav Bralić i klapa Intrade (Josip Antolić)
Više o

Cibona

,

Oliver Dragojević

,

koncert

,

izvještaj

,

Tomislav Bralić i klapa Intrade

,

Vinko Coce

,

25. rođendan

Tradicionalnim zagrebačkim koncertom u dvorani Dražena Petrovića Tomislav Bralić i klapa Intrade jučer su dostojno proslavili 25 godina rada na hrvatskoj glazbenoj sceni. Dvorana je bila ispunjena doslovce do zadnjeg mjesta te je sa savršenim dekorom pozornice stvorila odličnu atmosferu za još jedan sjajan koncert.

Publika je od samog početka svaku pjesmu ispratila velikim pljeskom, a mnogi su u opuštenoj atmosferi odmah i zapjevali 'Kartu ljubavi' i 'Kuću kraj ferala'. Klapa Intrade još je prije nekoliko godina surađivala sa sestrama Husar, a one su divnom izvedbom 'Da mi se vratit' čestitale klapi rođendan.

Za pjesmu 'Ispod tvoje boloture' Tomislav Bralić je zatražio da se ugase sva sjetla 'jer ionako treba Ciboni štedit struju'. Po prvi put s klapom Intrade zapjevala je i Zorica Kondža. Njezina je 'Molitva' u klapskoj izvedbi bila prava poslastica za publiku.

Nakon sat vremena odlične klapske pjesme na pozornicu je stigao dugogodišnji prijatelj klape Intrade, stari morski vuk Oliver sa svojim 'Dupinima'. Publika je šššššuštanjem stvorila zvuk mora, a s pozornice se čuo i pokoji krik galeba kao uvertira u 'Sve bi da da si tu' koju je publika od početka do kraja otpjevala s Oliverom.  'Nedostaješ mi ti' je natjerala publiku da protrese bokove, a sve skupa nije moglo proći bez 'Cesarice'.

Na pozornicu se vratila i klapa Intrade koja je s Oliverom izvela još nekoliko pjesama. 'Stinu pradidovu' posvetili su i gradonačelniku koji već tradicionalno uživa na koncertima klape Intrade. 'Kad me jednom noć ne isprati u zoru' pjevao je Hari Rončević, a nakon njega Tomislav Bralić zamolio je publiku za najveći pljesak za najvećeg. Na pozornicu se polako došetao Vinko Coce kojeg je publika dočekala s ovacijama i oduševljenjem. 'Dalmacijo sve ti cvitalo' i 'Vilo moja' razgalili su ionako odlično raspoloženu publiku koja je Vinka Cocu ispratila ponovno s velikim pljeskom.

Nakon prigodne dodjele zasluga i govora zaslužnih, dvoranom se zaorila 'Ne damo te pismo naša', ali publika očekivano nije dopustila da se rođendanska fešta tek tako završi. Nakon miksa dalmatinskih klasika kojim je klapa rasplesala cijelu dvoranu, napokon je na red stigla i 'Croatio iz duše te ljubim', a za sam kraj koncert je završio s 'Kapetanom'.

Dostojno i svečano je proslavljen srebrni pir. Još jednim koncertom klapa Intrade samo je potvrdila svoju kvalitetu koju je prepoznala i mnogobrojna publika koja iz godine u godinu jedva čeka prosinac upravo zbog ovog koncerta. U ove hladne dane Tomislav Bralić i klapa Intrade donijeli su mediteransku klimu u centar Zagreba i priredili još jednu feštu za pamćenje.  

10.12.2010. 10:34:32
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh