« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
UPOZORENJE VLADAMA

Interpol: Spaljivanje Kurana moglo bi izazvati napade

Međunarodna policijska agencija Interpol upozorila je vlade u svijetu na povećan rizik napada na nevine ljude ako se izvrši spaljivanje Kurana

Interpol
Interpol (Wikipedia)
Više o

Interpol

,

upozorenje

,

rođeni 19. kolovoza

Terry Jones, vođa jedne protestanstke crkve od oko 30 pripadnika u Gainesvilleu na Floridi, planira spaliti primjerke svete knjige muslimana u subotu na devetu obljetnicu napada 11. rujna koja se ove godine poklapa s muslimanskom svetkovinom Ramazanskim bajramom.

"Ako se spaljivanje Kurana koje predlaže pastor iz SAD-a provede kako je planirano onda postoji velika vjerojatnost da će uslijediti napadi na nevine ljude", priopćio je Interpol, dodajući da objavljuje priopćenje na zahtjev Pakistana.

Pakistanski ministar unutarnjih poslova Rehman Malik zatražio je od agencije da upozori nacionalne policije na "povećanu terorističku prijetnju" ukoliko se u subotu dogodi spaljivanje Kurana.

Glavni tajnik Interpola Ronald K. Noble je rekao da nema određenije informacije o oblicima napada ali je upozorio da bi spaljivanje Kurana imalo "tragične posljedice". (hina/metro-portal)

09.09.2010. 21:49:02
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh