« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
AFERA SILIKONI

Interpol izdao tjeralicu za kreatorom opasnih silikonskih implantanta

Interpol je zatražila od zemalja članica uhićenje Jean-Claude Masa, osnivača francuske tvrtke koja se nalazi u središtu afere o ugradnji potencijalno opasnih implantata grudi

Fotografija vijesti
Više o

silikonske grudi

,

otrov

,

PIP

,

Poli implant proteze

,

Jean-Claude Masa

Međunarodna policijska organizacija Interpol je zatražila od zemalja članica uhićenje Jean-Claude Masa, osnivača francuske tvrtke "Poli implant proteze" (PIP), koja se nalazi u središtu afere o ugradnji potencijalno opasnih implantata grudi, prema internet stranici Interpola.

Masa (72) traži Kostarika zbog ugrožavanja života i zdravlja.

Interpol je u okviru "crvene potjernice" objavio i dvije policijske fotografije Masa koji je tvrtku utemeljio 1991. u Seyne-sur-Mer na jugu Francuske.

Francuska je u petak "preventivno i bez hitnosti" preporučila ženama, njih oko 30.000, da iz grudi uklone neispravne silikone kompanije PIP, zbog opasnosti od pucanja, ali nije dokazana njihova povezanost s rakom.

Britanske vlasti smatraju da uklanjanje silikona nije neophodno, jer "nema dokaza" o opasnosti po zdravlje. Oko 40.000 Britanki ugradilo je ovakve silikone.

Tijekom 2007. i 2008. stotinjak Britanki koji imaju implantate tužilo je PIP zbog manjkavih implantata iz kojih istječe silikonski gel.

24.12.2011. 11:40:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh