« Život
objavljeno prije 10 godina
HE HE

Kada se najbolje smiriti, oženiti i dobiti djecu

Vjerojatno postoji dobar broj čitatelja koji će na ovo pitanje odgovoriti NIKADA, no za one manje odlučne, evo par savjeta

Djecu je dobro imati prije 35. godine života
Djecu je dobro imati prije 35. godine života (Shutterstock)
Više o

djeca

,

brak

,

zajednički život

,

idealno vrijeme

,

vrijeme za brak

Mladost je nemarna, razbarušena i vesela, a veze u tom dobu obično su iste takve - pomalo neodgovorne, pune velikih riječi i malih djela, no prije ili kasnije dođe vrijeme za razmišljanje o obitelji, braku i sličnim, "odraslim" stvarima.

Kad je najbolje vrijeme za to? Znamo da ima ljudi koji će odmah graknuti Nikad!! i nastaviti svoj bezbrižni stil života, ali kako većina ipak kreće prema tim vodama, evo što kažu istraživanja. 

Zajednički život je prema jednom istraživanju najbolje započeti nakon četiri godine veze, jer je po istom istraživanju veća stopa razvoda u brakovima u kojima su partneri počeli živjeti zajedno prije braka. Ovo je istraživanje staro dvadesetak godina, nova kažu sljedeće - za žene je najbolje da počnu živjeti s partnerom nakon tri godine veze i to u dobi između 25 i 29 godina.

Najbolja prosječna dob za sklapanje braka je, kažu novija istraživanja, 29 godina za muškarce, a za žene dvije godine manje. Oni koji to naprave prije 23. godine imaju veće šanse za razvod, što se povezuje s činjenicom da u tom slučaju obično još nisu završili fakultet, a nisu ni hodali duže od šest mjeseci što su parametri za sigurniji brak.

Veće šanse za život "dok ih smrt ne rastavi" imaju parovi koji su prvo ušli u brak, pa se onda bacili na proizvodnju podmlatka. Stručnjaci tvrde da je djecu idealno dobiti nakon barem jedne godine braka i prije 35. godine života.

23.04.2014. 16:28:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh