« Život
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
Veličina je bitna?

Instant bujno poprsje od sada i u Hrvatskoj

Još jedno čudo za savršen izgled nudi nam industrija plastične kirurgije. Riječ je o supstanci pod imenom Macrolane, kojom se mogu povećati grudi, pa čak i penis za samo 45 minuta.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

macrolane

,

povećanje grudi

,

nova tehnologija

Radi se o novoj tehnologiji koja omogućuje povećanje grudi bez anestezije ili operacijskih zahvata, a predstavila ju je švedska kompanija Q-Med. Macrolane je zapravo hijaluronska kiselina koju čovjek već ima u tijelu, samo je proizvedena u laboratoriju. Za razliku od silikona, on se u tijelu razgradi nakon godinu dana, a povećani dijelovi tijela vrate se na stari izgled.

Osim grudi Macrolaneom može se povećati i stražnjica, te penis za čak 20 posto. No kao i svaki zahvat tako i ovaj ima svojih prednosti i mana.

˝Prednosti Macrolanea su to što se zahvat obavlja jednim ubodom igle, dakle bez rezanja, a traje samo 45 minuta nakon kojeg pacijent može otići kući, te se drugi dan pojavit na poslu. Upravo zbog toga oporavak je znatno brži i gotovo bezbolan. No ima i nekih mana. Naime, nije svaka pacijentica podobna za taj zahvat. Njemu se mogu podvrgnuti samo pacijentice koje imaju dobru kvalitetu grudi te ih žele samo malo povećati, a Macrolaneom to mogu učiniti tek za jedan broj˝ objasnio je dr. Ivo Džepina.

Cijena zahvata u Velikoj Britaniji se kreće između 3500 i 4000 tisuće eura, dok bi u Hrvatskoj trebao biti i do 1000 eura jeftiniji.

22.09.2009. 09:18:34
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh