« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Informatičke medalje iz Kaira

Jedna zlatna, srebrna i dvije brončane medalje osvojili su hrvatski učenici na informatičkoj olimpijadi.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Hrvoje Kusig, CROPIX)
Više o

informatička olimpijada

,

Gorna Žužić

,

Ivo Sluganović

,

Bruno Rahle

,

Adrijan Satja Kurdija

Četvorica mladi hrvatski informatičari postigli su velik uspjeh na 20. Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi, koja se od 16. do 23. kolovoza održava u Kairu, izvijestio je danas iz Hrvatskog saveza informatičara.

Riječ je o četvorici srednjoškolaca, polaznika zagrebačke V. gimnazije - Goranu Žužiću koji je osvojio zlatnu medalju, Ivi Sluganoviću, dobitniku srebrne medalje te Bruni Rahleu i Adrijanu Satji Kurdiji koji su osvojili brončanu medalju.

Na ovogodišnjoj olimpijadi nastupile su reprezentacije iz 77 zemalja, a Hrvatsku su predstavljali učenici koji su postigli najbolje rezultate na Državnom natjecanju, Hrvatskoj informatičkoj olimpijadi i Izbornim pripremama.

Međunarodna informatička olimpijada naznačajnije je godišnje svjetsko informatičko natjecanje za srednjoškolce do 19 godina.

Nastup na ovogodišnjoj, kao i na 16 prethodnih međunarodnih olimpijada, organizirao je Hrvatski savez informatičara, a naši su natjecatelji do sada osvojili 50 olimpijskih informatičkih medalja.

Pokroviteljstvo i Financijsku potporu za odlazak na olimpijadu dali su Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa i Hrvatska zajednica tehničke kulture. (HINA)

22.08.2008. 10:57:15
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh