« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Novi Vinodolski: 130. obljetnica turizma

Ovih se tri dana organiziraju brojne manifestacije u srcu turizma.

Novi Resort
Novi Resort (CROPIX)
Više o

Novi Vinodolski

,

130. obljetnica turizma

U sklopu trodnevnog obilježavanja 130. obljetnice turizma u Novom Vinodolskom jučer je u auli frankopanskog kaštela otvorena izložba starih razglednica, od čega je glavnina s početka i iz prve polovice dvadesetog stoljeća.

U Narodnoj čitaonici i knjižnici predstavljen je elektronički projekt učenika Osnovne škole Ivana Mažuranića pod nazivom "Turistički vodič za mlade" u kojem su predstavljene najznačajnije znamenitosti Novog Vinodolskog.

Predstavljena je publikacija Duška Dekovića pod naslovom "Brodolomac'", što može poslužiti posebice nautičkim turistima u izbjegavanju havarija na moru i preživljavanju na nenastanjenim otocima.

U Gradskoj galeriji "Turnacu" otvorena je izložba grafičkog dizajna akademskog slikara i grafičara Ivana Balaževića, koji već dvadeset godina izrađuje sve značajnije likovne i grafičke edicije, te promidžbene publikacije za Grad Novi Vinodolski.

Predstavljena je knjiga recepata autohtonih jela Novog Vinodolskog autora Vladimira Plješe pod naslovom "Sto i trideset jela za sto i trideset godina".

Danas će u novoizgrađenom hotelskom gradu "NOVI Resortu" biti održana svečana sjednica članova Skupštine novljanske Turističke zajednice u povodu ovog turističkog jubileja. (HINA)

22.08.2008. 10:52:14
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh