Metro-portal.hr

objavljeno 22.08.2008. 10:57:15

Informatičke medalje iz Kaira

Jedna zlatna, srebrna i dvije brončane medalje osvojili su hrvatski učenici na informatičkoj olimpijadi.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Hrvoje Kusig, CROPIX)

Četvorica mladi hrvatski informatičari postigli su velik uspjeh na 20. Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi, koja se od 16. do 23. kolovoza održava u Kairu, izvijestio je danas iz Hrvatskog saveza informatičara.

Riječ je o četvorici srednjoškolaca, polaznika zagrebačke V. gimnazije - Goranu Žužiću koji je osvojio zlatnu medalju, Ivi Sluganoviću, dobitniku srebrne medalje te Bruni Rahleu i Adrijanu Satji Kurdiji koji su osvojili brončanu medalju.

Na ovogodišnjoj olimpijadi nastupile su reprezentacije iz 77 zemalja, a Hrvatsku su predstavljali učenici koji su postigli najbolje rezultate na Državnom natjecanju, Hrvatskoj informatičkoj olimpijadi i Izbornim pripremama.

Međunarodna informatička olimpijada naznačajnije je godišnje svjetsko informatičko natjecanje za srednjoškolce do 19 godina.

Nastup na ovogodišnjoj, kao i na 16 prethodnih međunarodnih olimpijada, organizirao je Hrvatski savez informatičara, a naši su natjecatelji do sada osvojili 50 olimpijskih informatičkih medalja.

Pokroviteljstvo i Financijsku potporu za odlazak na olimpijadu dali su Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa i Hrvatska zajednica tehničke kulture. (HINA)

22.08.2008. 10:57:15
http://metro-portal.hr/informaticke-medalje-iz-kaira/10994/