« Svijet
objavljeno prije 11 godina
NAJBOGATIJI AZIJAC

Indijski magnat otvorio svoj "Taj Mahal 21. stoljeća"

Dok polovica stanovnika Mumbaija živi bez vode i struje, bogati Mukesh Ambani sagradio si je palaču od 27 katova

Ogromna rezidencija Mukesha Ambanija
Ogromna rezidencija Mukesha Ambanija (Wikipedia)
Više o

Taj Mahal

,

Mukesh Ambani

Indijski magnat Mukesh Ambani organizirao je proslavu otvorenja svoje nove rezidencije u Mumbaiju, najskuplje privatne rezidencije na svijetu od 27 katova, više od 170 metara, opisanu kao "Taj Mahal 21. stoljeća", prenose mediji.

Oko 80 uzvanika došlo je u petak navečer na proslavu koju je organizirao Ambani, vlasnik najveće indijske privatne tvrtke, petrokemijske Reliance Industries, koji je s bogatstvom od 27 milijardi dolara s 53 godina najbogatiji čovjek u Aziji i četvrti na svijetu, prema procjeni Forbesa. Na otvorenju su među ostalima bile i bollywoodske zvijezde te književnica Shobhaa De koja je rezidenciju koja je stala blizu milijarde dolara nazvala Taj Mahalom 21. stoljeća.

U održavanju te moderne palače milijarderu će pomagati 600 ljudi. Ambrani, njegova žena i njihovo troje djece će stanovati u toj 27-katnici koja ima šest katova parkirališta, nekoliko bazena, hram u prizemlju i knjižnicu na posljednjem katu.

Aktivisti borbe protiv siromaštva su naglasili kontrast između raskoši te zgrade i siromaštva brojnih stanovnika Mumbaija, megalopolisa s 18 milijuna stanovnika od kojih polovica živi u pregrađima bez vode i električne energije. (hina/metro-portal)

27.11.2010. 16:59:33
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh