« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
PROSLAVA DANA EUROPE

Imate pitanje za EU? Slobodno ga pošaljite i očekujte odgovor

Ulazak u Europsku uniju Hrvatskoj donosi mir, stabilnost, sigurnost i jačanje međunarodne pozicije, te je stoga u interesu i države i građana, kazao je ministar vanjskih poslova

Fotografija vijesti
Više o

Europska unija

,

Gordan Jandroković

,

Dan Europe

"Hrvatska ulazi u završnu fazu pregovora i moramo djelovati u svim pravcima, djelovati u ispunjenju svih naših zadaća, moramo diplomatskim putem djelovati prema članicama EU-a i Europskoj komisiji", rekao je Jandroković u kraćoj izjavi novinarima na Preradovićevom (Cvjetnom) trgu, dodavši da se također mora bitno pojačati informativna kampanja kako bi građani u potpunosti bili obaviješteni o tome što Hrvatskoj donosi članstvo u Uniji.

Tradicionalna središnja proslava Dana Europe koja se danas odvija na Cvjetnom trgu dio je Europskog tjedna koji dvanaestu godinu zarednom organziraju MVPEI i Delegacija EK u Hrvatskoj diljem zemlje. Građani se danas na Cvjetnom, ali i tijekom cijelog Europskog tjedna, mogu pobliže informirati o hrvatskim pristupnim pregovorima za članstvo u Europskoj uniji, mogućnostima koje članstvo nudi, kao i o ostalim temama o kojima žele znati više uoči predstojećeg referenduma

Na Cvjetnom je trgu postavljen i golem poštanski sandučić u koji građani mogu ubaciti svoja pitanja o Europskoj uniji na koja će im Delegacija EU-a u RH poštom ili e-mailom poslati odgovore. Cvjetni je trg danas posjetio i predsjednik države Ivo Josipović, prošetao se njime, razgovarao s građanima, ali nije dao izjavu za medije. Na Cvjetnom su bili i premijerka Jadranka Kosor i poljski premijer Donald Tusk, koji boravi u službenom posjetu Zagrebu.

07.05.2011. 13:25:06
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    peggy sue
    07.05.2011. 15:06
    ministar laže
  2. avatar
    Dragan
    10.07.2011. 13:50
    Poštovani,
    zanima me kada uđemo u EU da li će se i tada dozvoljavati gradnja privatnih stambenih objekata prije nego je izgrađena infrastrukra (cesta-prilazni put, struja, voda, telefon, kanalizacija).
    Pitanje postavljam iz osobnog primjera. Sve papire uredno sredio i sve platio a cestu-pristupni put ne mogu dobiti ni ja niti ostalih 10-ak stanara u naselju već 10-ak godina.
    Primjer zapada ili EU, prvo se sredi sva infrastruktura pa se tek nakon toga dozvoljava gradnja, a kod nas je sasvim obratna praksa.
    Pozdrav
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh