« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina
SLUČAJ IPSILON

Odbjegli Golemović se predao hrvatskim vlastima

Dražen Golemović, koji je s još osam osoba opužen u slučaju Ipsilon, danas se nakon što je u bijegu od listopada 2009., predao hrvatskim vlastima i nalazi se u riječkom zatvoru.

Više o

dražen golemović

,

slučaj ipsilon

Njegov odvjetnik Vlatko Vrkić potvrdio je da se predao hrvatskim vlasitma, a iz iz Policijske uprave primorsko-goranske doznaje se da je Golemović u Hrvatsku ušao na području Brodsko-posavske županije, te da su ga djelatnici te policijhske uprave jutros doveli u riječki zatvor.

Golemović se vratio u Hrvatsku uoči početka suđenja u slučaju Ipsilon, koje je na riječkom Županijskom sudu zakazano za ponedjeljak, 9. svibnja. USKOK je u listopadu 2009. podignuo optužnicu protiv Golemovića i još osam osoba zbog više kažnjivih djela zloporabe položaja i ovlasti, poticanja na zloporabu položaja i ovlasti, protuzakonita posredovanja te primanja i davanja mita.

Optužen je da je uz pomoć petero policijskih skužbenika, jednog carinskog službenika, općinske državne odvjetnice i pročelnika u Poreznoj upravi dobivao službene podatke koji po zakonu nisu bili dostupni.

Izvanraspravno vijeće riječkog Županijskog suda je nakon podizanja optužnice 9. listopada 2009. pustilo Golemovića da se brani sa slobode, ali je 29. listopada iste godine, nakon žalbe USKOK-a, odlučilo da se mora vratiti u pritvor, zbog opasnosti od bijega. Golemović međutim nije pronađen, pa je za njim bila raspisana tjeralica.

07.05.2011. 13:40:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh