« Život
objavljeno prije 11 godina i 4 mjeseca
POČEO S 89.

Ima 101 godinu i još trči maraton

24. veljače istrčat će svoj posljednji maraton, ali neće prestati trčati jer želi inspirirati ljude

Trčanje liječi sve bolesti, tvrdi najpoznatiji maratonac-senior
Više o

trčanje

,

recept za dugovječnost

Svjetski poznati 101-godišnji Sikh Fauja Singh koji je bio jedan od nositelja olimpijske baklje na prošlogodišnjoj Olimpijadi u Londonu, objavio je da odlazi u mirovinu nakon što istrči još jedan maraton koji će se održati 24. veljače u Hong Kongu.

Indijac koji živi u Velikoj Britaniji objavio je da "osjeća kako ga godine sustižu" i da će otići u mirovinu prije nego što 1. travnja napuni 102. godine.

"Naravno, nastavit ću trčati najmanje četiri sata dnevno. Trčanje je moj život. Trčat ću da bih inspirirao ljude", kazao je vitalni starac.

Singh je počeo trčati maraton u 89. godini. Posljednji maraton je istrčao u Londonu prošle godine. Tvrdi da je vrlo dobrog zdravlja i da nikada ne pije lijekove.

"Svakodnevno vježbam i pridržavam se pravilnog režima prehrane. Umjesto velikih količina hrane, konzumiram velike količine sreće. Ljudi danas uglavnom odlaze u teretanu, ali smatram da su oni koji redovno vježbaju na način na koji njima odgovara emocionalno i fizički jaki. Nema bolesti ako svakodnevno vježbate", otkrio je tajnu 101-godišnjak.

25.01.2013. 10:36:16
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh