« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
GADAFIJEV SIN

Ili ćemo se dogovoriti, ili će krv teći cijelom Libijom

Saif Al-Islam, sin libijskog čelnika Moamera Gadafija, izjavio je da libijski narod mora izabrati između izgradnje "nove Libije" i građanskog rata

Fotografija vijesti
Više o

Libija

,

neredi

,

reforme

,

građanski rat

U noći sa nedjelje na ponedjeljak sukobi zahvatili Tripoli, prenosi Hina. "Libija je na raskrižju. Ili ćemo se danas dogovoriti o reformama ili će krv teći cijelom Libijom", rekao je Saif Al-Islam u tv-govoru.

Saif Al-Islam je u više navrata ponovio podatak od 84 poginule osose u nasilju i ustvrdio da su podaci "stranih medija pretjerani". Prema najnovijim podacima Human Rights Watcha najmanje 233 osobe su ubijene u Libiji od 15. veljače.

U vezi reformi najavio je da će se parlament uskoro okupiti i donijeti odluku o novom kaznenom zakonu i novim zakonima koji će pružiti mogućnosti slobode tiska i civilnom društvu, kao i pokretanje dijaloga o Ustavu.

"Imali smo reforme koje želimo provesti uz najmanje gubitke i najmanje probleme" rekao je i dodao da su, ako to narod želi, moguće promjene zastave i himne. Sukobi prosvjednika koji traže smjenu vlasti i snaga lojalnih Gadafiju i dalje traju.

Ministarstvo vanjskih poslova u Seulu priopćilo je da su stotine Libijaca upale na područje na kojem jedna južnokoejska tvrtka obavlja građevinske poslove i napali radnike. Napadači su ozlijedili najmanje tri radnika iz Južne Koreje i dvojicu iz Bangladeša a nekon nekog vremena su se povukli, navodi južnokorejsko ministarstvo.

21.02.2011. 09:31:42
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh