« Život
objavljeno prije 1 godinu i 3 mjeseca
UPS ;)

Igrate se na mobitelu? Nije vam baš to pametno...

Neovlaštene kupnje unutar aplikacije i sumnjive igre uvijek su opasnosti na koje treba biti oprezan kada preuzimate nove aplikacije

Pazite što skidate!
Pazite što skidate! (Arhiva)
Više o

mobitel

,

pametni telefon

FBI upozorava na kriminalce koji kreiraju lažne aplikacije za igranje kako bi ukrali milijune dolara u kriptovalutama. Prevaranti reklamiraju aplikacije kao igre za zaradu nudeći financijske poticaje igračima.

Kako to zapravo funkcionira? Prevaranti najprije kontaktiraju žrtvu i pokušavaju izgraditi odnos, a potom žrtvu upoznaju s igricom u kojoj navodno možete zaraditi nagrade u kriptovaluti u zamjenu za neku aktivnost, poput uzgoja "usjeva" na animiranoj farmi.

Kako biste sudjelovali u igri, kriminalci vam govore da napravite novčanik za kriptovalute, kupite kriptovalute i pridružite se određenoj aplikaciji za igru. Što više novca žrtve pohrane u svoje novčanike, to više nagrada mogu zaraditi u igri.

A onda nastaje problem. Igrate igru i vidite lažne nagrade koje se gomilaju u aplikaciji. Kada prestanete uplaćivati sredstva u kripto novčanik, kriminalci ga isprazne pomoću zlonamjernog programa koji ste nesvjesno aktivirali nakon što ste preuzeli tu igricu na svoj mobilni uređaj.

Prevaranti potom žrtvi kažu da mogu vratiti svoja sredstva plaćanjem dodatnih poreza ili pristojbi, ali žrtve nikada ne dobiju svoj novac.

Ukratko - pazite što skidate na mobitel!

20.03.2023. 09:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    20.03.2023. 10:13
    kriminalci
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh