« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
KRATAK LET

Bjelovarski Pevec opet zatvoren

Nakon štrajka Pevec u Bjelovaru radio je samo dva dana prije nego se shvatilo da je trošak rada veći od zarade pa su vrata opet zatvorena

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Joško Ponoš/Cropix)
Više o

Pevec stečaj

,

Bjelovar

,

Darko Šket

,

Zora Radetić

Radnici bjelovarskog Peveca opet su, nakon samo dva dana rada, morali zatvoriti vrata trgovačkog centra. Ispostavilo se da je trgovina preskupa za održavanje u pogonu, grijanja nema, a gotovo prazne police nisu mogle u kase pribaviti dovoljan prihod.

"Za dan-dva u dogovoru s privremenim stečajnim upraviteljem Darkom Šketom procijenit će se hoće li se ipak otvarati dućane do kraja predstečajnog postupka 21. prosinca. Procijeni li se da imamo dovoljno robe za prodaju, otvorili bismo dućan, a preko novog računa isplatili bismo plaće radnicima", objasnila je sindikalna povjerenica Zora Radetić, javlja tportal.

Pokretanje stečaja nad tvrtkom Pevec Zagreb prebacuje se na sud u Bjelovaru, gdje je već pokrenut predstečajni postupak za tvrtku Pevec Bjelovar. Prema svemu sudeći, u stečajnom postupku objedinit će se zagrebački i bjelovarski Pevec, kako bi stečaj vodio jedan stečajni upravitelj.

Dežurstva, odnosno čuvanje robe u zatvorenim trgovinama se nastavlja a radnicima će, kada se utvrdi visina potraživanja u stečajnom postupku koji bi trebao potrajati najviše dva mjeseca, država isplatiti tri minimalne plaće.

Pevec uz to ima i još desetak dana za pronalazak strateškog partnera no, to se ne smatra vjerojatnim, a ukoliko do 24. travnja Pevec prema dobavljačima ne ishodi garanciju za nastavak poslovanja, stečajni postupak bit će i definitivno pokrenut.

11.12.2009. 14:59:38
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh