« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
IDIOCRACY

Ideali ljepote loši za mlade djevojke

Katastrofalni rezultati ankete u Velikoj Britaniji pokazuju da nešto ozbiljno ne štima kad su reality "zvijezde" i "slavni" mjerilo ljepote

Zašto mlade djevojke ne vjeruju ogledalu
Zašto mlade djevojke ne vjeruju ogledalu (Shutterstock)
Više o

manekenke

,

anoreksija

,

bulimija

,

tinejdžerke

,

ideal ljepote

,

linija

Studija koju je u Velikoj Britaniji proveo Schools Health Education Unit pokazala je da nevjerojatnih 58% učenica prvog razreda srednje škole misli da treba ići na dijetu. Četvrtina od njih već preskače doručak ili ručak u pokušaju dostizanja linije manekenki koje gledaju u časopisima i na televiziji.

Što je još gore, takve ideje imaju i djevojčice od 12 do 13 godina, kojima je već važna težina prema nekim standardima koji nisu postavljeni realno. U svijetu u kojem se prate zvijezde i njihove linije pritisak na mlade djevojke postaje neizdrživ.

U doba kad bi trebale uspostaviti vlastiti identitet one se identificiraju s likovima iz showbizza i reality showova, a niti brojni dokazi da je jedini pravi čarobnjak u svijetu slavnih Photoshop ne sprječava ih da pokušaju dostići svoje idole.

Zaključak je da pod utjecajem društva koje favorizira slavne i bogate djevojčice razvijaju negativan odnos prema svom tijelu i razvijaju poremećaje prehrane koji mogu biti pogubni u tim godinama.  

23.07.2012. 21:28:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh