Metro-portal.hr

objavljeno 23.07.2012. 21:28:00
IDIOCRACY

Ideali ljepote loši za mlade djevojke

Katastrofalni rezultati ankete u Velikoj Britaniji pokazuju da nešto ozbiljno ne štima kad su reality "zvijezde" i "slavni" mjerilo ljepote

Zašto mlade djevojke ne vjeruju ogledalu
Zašto mlade djevojke ne vjeruju ogledalu (Shutterstock)

Studija koju je u Velikoj Britaniji proveo Schools Health Education Unit pokazala je da nevjerojatnih 58% učenica prvog razreda srednje škole misli da treba ići na dijetu. Četvrtina od njih već preskače doručak ili ručak u pokušaju dostizanja linije manekenki koje gledaju u časopisima i na televiziji.

Što je još gore, takve ideje imaju i djevojčice od 12 do 13 godina, kojima je već važna težina prema nekim standardima koji nisu postavljeni realno. U svijetu u kojem se prate zvijezde i njihove linije pritisak na mlade djevojke postaje neizdrživ.

U doba kad bi trebale uspostaviti vlastiti identitet one se identificiraju s likovima iz showbizza i reality showova, a niti brojni dokazi da je jedini pravi čarobnjak u svijetu slavnih Photoshop ne sprječava ih da pokušaju dostići svoje idole.

Zaključak je da pod utjecajem društva koje favorizira slavne i bogate djevojčice razvijaju negativan odnos prema svom tijelu i razvijaju poremećaje prehrane koji mogu biti pogubni u tim godinama.  

23.07.2012. 21:28:00
http://metro-portal.hr/ideali-ljepote-losi-za-mlade-djevojke/72812/