« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 1 godinu i 9 mjeseci
SAVRŠENO ;)

Idealan sendvič za plažu

Evo kako napraviti sendvič koji je idealan za plažu, a koji neće postati gnjecav

Što nosite na plažu?
Što nosite na plažu? (Arhiva)
Više o

plaža

,

sendvič

Pravilan redoslijed slaganja ključan je za savršeno upakiran sendvič. Dakle, između dvije kriške kruha redom slažite zelenu salatu, rajčicu, majonezu, kečap, senf, kisele krastavce, salama po izboru, sir i slanina.

Naravno, ako vam neki sastojci ne odgovaraju, slobodno ih izbacite ili zamijeniti nekim drugim, ali prema navedenom redoslijedu.

 

Da bi sendvič izdržao cijeli dan na plaži, ključno je ispravno pripremiti kruh. Najprije lagano tostirajte kruh. Tostiranjem kruha nećete samo smanjiti i vlagu, nego će to doprinijeti i hrskavosti sendviča.

Sve namirnice dobro osušite. Prije nego što dodate salatu, rajčicu, luk i bilo koji drugi sastojak, uklonite što je više moguće vlage s njih.

Nakon što operete i narežete svoje proizvode, odvojite nekoliko minuta da sve osušite papirnatim ručnikom. Posebnu pažnju obratite na rajčicu i pukotine u listovima salate. Dovoljno je samo malo tapkanja papirnatim ručnikom i primijetit ćete ogromnu razliku.

Kako bi napravili barijeru od vlage, započnite sendvič sa suhim sastojcima: zelena salata, sir ili slanina. Njih stvaite s unutarnje strane i gornje i donje kriške kruha. Sir djeluje bolje na dnu nego zelena salata.

Na sir naslažite salamu/narezak po izboru. Nakon toga stavite sastojke koji sadrže puno vlage, a to su primjerice luk i kiseli krastavci. Račicu poslažite na zelenu salatu.

Začini idu u sredinu sendviča. Ako ih stavite na krišku kruha, navlažit će kruh i sendvič će brzo postati gnjecav.

Posljednji korak je pravilno umatanje sendviča. USA Today navodi da nije dovoljna samo plastična vrećica. Umjesto toga, sendvič čvrsto umotajte u papir kako bi sve bilo čvrsto povezano i kako sastojci ne bi ispadali van. Nakon toga sendvič možete szaviti u plastičnu vrećicu.

06.07.2022. 13:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    06.07.2022. 16:54
    Rajcice sir aalama
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh