« Žene
objavljeno prije 11 godina i 7 mjeseci
UUUUPS...

I žene mogu patiti od preuranjenog orgazma

Istraživanje provedeno u Portugalu pokazalo je da muškarci nisu jedini koji se nađu u nezgodnoj situaciji kada prilikom spolnog odnosa ne izdrže niti pet minuta

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

orgazam

,

ženski orgazam

,

preuranjena ejakulacija

,

preuranjeni orgazam

,

disfunkcija

Muškarci nisu jedini koji se nađu u nezgodnoj situaciji kada prilikom spolnog odnosa ne izdrže niti pet minuta, pa se postiđeno moraju ispričavati da im se to dogodilo prvi put u životu. Naime, istraživanje je pokazalo da mali postotak žena isto pati od „sindroma" preuranjenog orgazma, piše livescience.

Istraživanje je provedeno u Portugalu i pokazalo je da od 510 ispitanica njih oko 40 posto je prilikom intimnosti s partnerom doživjelo orgazam prije nego što su to očekivale, a za njih tri posto to je skoro svakodnevna pojava.

„Za tu skupinu žena preuranjeni orgazam je više nego uznemiravajući, te smatramo da se radi o istom poremećaju kao i kod muškaraca. Iako takva seksualna disfunkcija može dovesti do narušavanja odnosa među parterima, ona nije ozbiljan klinički problem", rekao je dr. Serafim Carvalho, voditelj istraživanja.

Sa mišljenjem dr. Carvalhoa slaže se jedna od ispitanica kojoj ova seksualna disfunkcija ozbiljno utječe na ljubavni život, te da u potpunosti suosjeća sa muškarcima koji pate od iste boljke.

„Moj dečko nema priliku da uživa u seksu jer ja vrlo brzo doživim orgazam, a nakon toga mi je neugodno nastaviti voditi ljubav, cijela romantična atmosfera ispari", požalila se nesretna portugalka.

Dok preuranjeni orgazam zahvaća malu skupinu žena, nemogućnost doživljaja vrhunca prilikom spolnog odnosa prisutan je među puno većom populacijom pripadnica nježnijeg spola. Istraživanje provedeno u SAD-u 2010. godine. pokazalo je da skoro 54 posto ispitanih žena, dobi od 18 do 30, nije ili vrlo teško doživi orgazam.   

25.10.2012. 19:58:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh