« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 2 godine i 1 mjesec
NAPOKON

I Michael Kors odbacuje krzno

Prijatelji životinja i Fur Free Alliance pohvaljuju novu poznatu tvrtku koja odbacuje krzno

Sve više tvrtki odbacuje krzno
Sve više tvrtki odbacuje krzno (Wikipedia)
Više o

krzno

,

Michael Kors

Michael Kors Holdings Limited, svjetski poznata grupacija luksuzne mode, objavila je 15. prosinca 2017. u New Yorku da više neće koristiti životinjsko krzno u svojim proizvodima. Krzno će potpuno izbaciti iz svojega sustava proizvodnje do prosinca 2018. godine.

Ovom objavom, Michael Kors i Jimmy Choo priključuju se međunarodnom programu Trgovine bez krzna (Fur Free Retailer).

"Zadovoljan sam što mogu najaviti odluku naše tvrtke da više ne koristi životinjsko krzno u svojim kolekcijama brendova Michael Kors i Jimmy Choo", izjavio je John D. Idol, predsjedavajući i glavni izvršni direktor tvrtke. "Ova odluka označava novo poglavlje dok naša tvrtka nastavlja napredovati u korištenju inovativnih materijala".

Dizajner Michael Kors najavio je i da će na nadolazećoj modnoj reviji u veljači biti predstavljene kreacije koje neće uključivati životinjsko krzno, već će se zasnivati na korištenju tehnoloških inovacija u izradi tekstila i kreiranju luksuzne estetike.

Joh Vinding, predsjedavajući međunarodne koalicije Fur Free Alliance, kaže: "Fur Free Alliance čestita Michaelu Korsu na ovom velikom postignuću. Postaje sve jasnije da modne tvrtke i potrošači ne žele imati posla s okrutnosti prema životinjama, pogotovo kada su dostupne inovativne alternative".

Viktoria Krčelić iz udruge Prijatelji životinja, članice koalicije Fur Free Alliance, koja provodi program Trgovine bez krzna u Hrvatskoj, navodi da pohvaljuju odluku Michaela Korsa da svoje poslovanje učini etičnijim i humanijim te da je to korak u dobrom smjeru koji bi svi trebali slijediti. Dodaje: "Činjenica da ovakve vijesti postaju sve učestalije te izazivaju oduševljenje i pohvale javnosti pokazuje da korištenje životinjskoga krzna u modi postaje sve više stvar prošlosti. Lijepo je tome svjedočiti te pozivamo i ostale da se priključe Trgovinama bez krzna".

Michael Kors se odlukom o nekorištenju krzna priključio vodećim modnim kućama bez krzna u luksuznoj modi kao što su: Gucci, Armani, Yoox Net-a-Porter, Stella McCartney, Ralph Lauren i Hugo Boss.

Popis hrvatskih članova i partnera programa Trgovine bez krzna čine: Budoir, Hippy Garden, I-GLE, Image Haddad, Mana moda, Martina Felja, Ivanka moda itd.

16.12.2017. 15:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh