Metro-portal.hr

objavljeno 16.12.2017. 15:01:00
NAPOKON

I Michael Kors odbacuje krzno

Prijatelji životinja i Fur Free Alliance pohvaljuju novu poznatu tvrtku koja odbacuje krzno

Sve više tvrtki odbacuje krzno
Sve više tvrtki odbacuje krzno (Wikipedia)

Michael Kors Holdings Limited, svjetski poznata grupacija luksuzne mode, objavila je 15. prosinca 2017. u New Yorku da više neće koristiti životinjsko krzno u svojim proizvodima. Krzno će potpuno izbaciti iz svojega sustava proizvodnje do prosinca 2018. godine.

Ovom objavom, Michael Kors i Jimmy Choo priključuju se međunarodnom programu Trgovine bez krzna (Fur Free Retailer).

"Zadovoljan sam što mogu najaviti odluku naše tvrtke da više ne koristi životinjsko krzno u svojim kolekcijama brendova Michael Kors i Jimmy Choo", izjavio je John D. Idol, predsjedavajući i glavni izvršni direktor tvrtke. "Ova odluka označava novo poglavlje dok naša tvrtka nastavlja napredovati u korištenju inovativnih materijala".

Dizajner Michael Kors najavio je i da će na nadolazećoj modnoj reviji u veljači biti predstavljene kreacije koje neće uključivati životinjsko krzno, već će se zasnivati na korištenju tehnoloških inovacija u izradi tekstila i kreiranju luksuzne estetike.

Joh Vinding, predsjedavajući međunarodne koalicije Fur Free Alliance, kaže: "Fur Free Alliance čestita Michaelu Korsu na ovom velikom postignuću. Postaje sve jasnije da modne tvrtke i potrošači ne žele imati posla s okrutnosti prema životinjama, pogotovo kada su dostupne inovativne alternative".

Viktoria Krčelić iz udruge Prijatelji životinja, članice koalicije Fur Free Alliance, koja provodi program Trgovine bez krzna u Hrvatskoj, navodi da pohvaljuju odluku Michaela Korsa da svoje poslovanje učini etičnijim i humanijim te da je to korak u dobrom smjeru koji bi svi trebali slijediti. Dodaje: "Činjenica da ovakve vijesti postaju sve učestalije te izazivaju oduševljenje i pohvale javnosti pokazuje da korištenje životinjskoga krzna u modi postaje sve više stvar prošlosti. Lijepo je tome svjedočiti te pozivamo i ostale da se priključe Trgovinama bez krzna".

Michael Kors se odlukom o nekorištenju krzna priključio vodećim modnim kućama bez krzna u luksuznoj modi kao što su: Gucci, Armani, Yoox Net-a-Porter, Stella McCartney, Ralph Lauren i Hugo Boss.

Popis hrvatskih članova i partnera programa Trgovine bez krzna čine: Budoir, Hippy Garden, I-GLE, Image Haddad, Mana moda, Martina Felja, Ivanka moda itd.

16.12.2017. 15:01:00
http://metro-portal.hr/i-michael-kors-odbacuje-krzno/109180/