« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 8 mjeseci
PEŠKAFONDO U FORU

Hvarani s Peškafondom priveli sezonu kraju

Na ovogodišnjem skupu gastro znalaca i lignjolovaca svoju je ponudu predstavilo 15 vodećih hvarskih restorana

Kužina je zatvorena
Kužina je zatvorena (Arhiva)
Više o

Gariful Peškafondo 2012

Peškafondo Gariful Hvar, velika hvarska gastro manifestacija zatvorio je kužinu, zabavno-natjecateljski show u sklopu kojeg se održao dvodnevni lignjolov, s uspjehom je odradio drugu sezonu. Na ovogodišnjem skupu gastro znalaca i lignjolovaca svoju je ponudu predstavilo 15 vodećih hvarskih restorana, ali i desetak ekipa s po tri člana koji su se u natjecateljskom dijelu ribolova otisnuli na područje hvarskog akvatorija.

Skupilo se i nešto liganja, u dva natjecateljska dana pao je ulov od sveukupnih 15,02 kilograma, koje su vagane pod stručnim okom suca Damira Karuza Kalambere. Pobjednici su hvarska ekipe Doće koja je ulovila 4,45 kilograma liganja. Drugoplasirani su bili sinjski Alkari, pobjednici prvog dana lova, s 3,36 kilograma, a treća je bila ekipa Ćećere-ćeće s 3,18 kilograma.

Fešta od liganja i lignjarskog pripetavanja završena je gala partyjem humanitarnog karaktera na kojem su se prikupljala sredstva za teško bolesnog dječaka Tina iz Jelse. Od ulaznica i aukcijske prodaje anđela, rad autorice Meri Čizmić Kraljević, sakupljeno je 12 tisuća kuna. Pobjednička ekipa Doće su novčanu nagradu od 1500kn koju su osvojili za prvo mjesto u lignjolovu donirali Tinu. U aukciji su se uključile i zagrebačke glumice Mia Elegović i Jasna Palić Picukarić koje su dosjetkama animirale publiku u dvorani, i vodile ih k uspješnoj realizaciji prodajne akcije.

Peškafondo Gariful Hvar je održan u sklopu velike proslave Dana grada, te 400-og rođendana hvarskog kazališta, prvog komunalnog teatra u Europi. Tim je povodom Hvar ugostio brojne pjevače, klape, sastave, ali i soliste, zbor i orkestar splitskog HNK koji su u Arsenalu u petak navečer odigrali Spli'ski akvarel, Tijardovićevu operetu u tri čina. Predstavu je pogledalo više od 600 Hvarana koji su s oduševljenjem popratili rođendansko slavlje i završetak prve faze obnove hvarskog teatra.

www.peskafondo.com

www.facebook.com/peskafondo

07.10.2012. 14:26:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh