« Svijet
objavljeno prije 2 godine i 5 mjeseci
HUAWEI

Huaweijev mobilni ekosustav bilježi neviđeni rast

AppGallery je prepoznat kao jedna od vodećih svjetskih online trgovina za preuzimanje mobilnih aplikacija

Huawei Mobile Services
Huawei Mobile Services (Huawei)
Više o

Huawei

,

AppGallery

Kada je Huawei prije nešto više od godinu dana najavio proširenje svog mobilnog ekosustava i uvođenje Huawei Mobile Services (HMS) na svojim telefonima, bilo je jasno da će njihova službena platforma za distribuciju aplikacija, AppGallery, imati veliku ulogu u svemu tome. Međutim, bilo je teško zamisliti da će AppGallery imati toliko velik utjecaj na povećanje broja korisnika i proširenje partnerstva s kreatorima multimedijalnog sadržaja.

AppGallery je prepoznat kao jedna od vodećih svjetskih online trgovina za preuzimanje mobilnih aplikacija te je, zahvaljujući širini sadržaja koji nudi, u kratkom vremenu uspio zadobiti povjerenje Huawei korisnika u Europi i šire.

Huawei je uložio devet godina na usavršavanje njihove trgovine aplikacija u Kini, kako bi AppGallery bio spreman za lansiranje na globalno tržište. Nakon skromnog početka, bogatstvo sadržaja dostupnog Huaweijevim korisnicima brzo je počelo konkurirati čak i najpoznatijim trgovinama aplikacija. Veliki broj kvalitetnih aplikacija, među kojima su i svjetski najčešće preuzimane aplikacije, svakodnevno povećavaju broj ukupnih korisnika AppGalleryja, a Huawei stavlja i veliki naglasak na lokalne aplikacije.

Tako u AppGalleryju možete pronaći važne aplikacije banaka, npr. PBZ-a, Zagrebačke banke, OTP banke, Erste banke, RBA-e, HPB-a. Osim banaka, u trgovini su i aplikacije domaćih medija, kao i aplikacije telekom operatera HT-a, A1, Telemacha, Optima telekoma, kao i pripadajućih brendova MAXtv-a, Bonbona, Tomata i sl. Korisnici će u AppGallery trgovini lako preuzeti i aplikacije Aircash, eGrađani, Multiplus card, Hrvatska pošta, Croatia osiguranje, Njuškalo, HAC ENC i HRT Meteo.

Iako je AppGallery platforma dostupna u više od 170 zemalja, poseban porast ažuriranja HMS-a zabilježen je u Europi, što je rezultat Huaweijevog neprekidnog ulaganja u promociju i obogaćivanje svog mobilnog ekosustava kroz suradnju s razvojnim inženjerima, kako bi svojim korisnicima omogućili unaprijeđeno korisničko iskustvo.

Podrška inženjerima za razvoj

Huawei je proširio svoj globalni tim razvojnih inženjera u području istraživanja i razvoja na osam tisuća, od kojih je njih 600 u odjelu tehničke podrške. To je pomoglo da se proces integracije novih aplikacija i rada s novim inženjerima učini što jednostavnijim. Ekosustav je i dalje otvoren te Huawei konstantno ažurira ponude za razvoj programa koji kreatorima multimedijalnog sadržaja pomažu u optimizaciji njihovih aplikacija.

Uspješan odnos i rad programera i tehničke podrške, kojeg Huawei posebno njeguje, rezultiralo je povećanjem broja vodećih razvojnih programera u posljednjih godinu dana.

Kako se povećava broj aplikacija na AppGalleryju, tako se povećava i broj korisnika te samo time i broj preuzetih aplikacija. Broj registriranih inženjera porastao je na četiri i pol milijuna, a čak njih 300 000 nalazi se izvan Kine. Zabilježenim rastom uslijedio je i porast broja aplikacija integriranih s HMS-om na globalnoj razini.

 

Interes međunarodnih aplikacija

AppGallery sadrži sedamnaest kategorija aplikacija, a Huawei svakodnevno dodaje nove aplikacije u svaku kategoriju. Znatno povećanje u izboru aplikacija bilježe kategorije: igre, glazba i zabava, stil života, karte i navigacija, kupovina i financije. Protekle godine, AppGallery je obogatio svoju ponudu korisnim aplikacijama kao što su: Bolt, Moovit, Viber, Booking.com i Tidal.

Kako bi se osiguralo da svaka aplikacija i igra, te svaki inženjer maksimalno iskoristi svoj potencijal, Huawei im daje podršku kroz razne alate i edukacije. Također, uz partnerske aktivnosti, Huawei stvara sve potrebne aktivnosti kako bi povećao angažman korisnika i osigurao povećanje razvojnog tima.

Osim suradnje s inženjerima, Huawei u Kini koristi prednosti velikog broja stručnjaka u području tehnologije, kako bi stvorio još jedno unosno tržište za kreatore multimedijalnog sadržaja. Kao društvo koje preferira upotrebu mobitela više od računala, Kina ima više od 904 milijuna korisnika mobilnog interneta gdje je procjena količine preuzimanja aplikacija preko 100 milijardi. Samo u prošloj godini AppGallery pomogao je više od tisuću inženjera da postanu dio kineskog mobilnog gospodarstva.

Tako je aplikacija PicsArt preuzeta više od 300 milijuna puta dok su FaceTune 2 i Mondly aplikacije preuzete 350 000 puta.

Ulaganje u operativni sustav

U sljedećih nekoliko tjedana očekuje se da će Huawei predstaviti HMS Core 6.0, najnoviju verziju svog operativnog sustava, što će pristup inovativnim rješenjima, dizajnu i telekomunikacijama, podići na novu razinu. To će dodatno osigurati kreatorima multimedijalnog sadržaja mogućnost razvijanja aplikacija koje su na telefonima, tabletima, pametnim ekranima i nosivim uređajima.

Huaweijev mobilni ekosustav i njegov neviđeni rast u protekloj godini ne svjedoče samo kvaliteti otvorenog softvera i hardvera, nego i domišljatosti AppGalleryja te posvećenosti tisuće tehničkih i marketinških stručnjaka. Huawei je odlučan u naumu da stvori strategiju usmjerenu na pružanje najboljeg mogućeg mobilnog iskustva svim globalnim korisnicima.  

13.10.2021. 18:57:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh