« Hi-tech
objavljeno prije 7 mjeseci i 18 dana
DESETLJEĆE

Huawei Health traje već deset godina

Huawei Health tehnologija slavi 10 godina istraživanja i razvoja, pretvarajući koncepte u stvarnost

Huawei Watch 4
Huawei Watch 4 (Huawei)
Više o

Huawei

,

Huawei Health istraživanje

,

Huawei Health

Sad već davne 2014. godine Huawei je debitirao na tržištu nosivih pametnih uređaja sa svojom pametnom 2 u 1 pametnom narukvicom - HUAWEI TalkBand B1. Od tada, tvrtka je razvila niz patenata i inovacija čija evolucija kulminira nedavnim lansiranjem serije HUAWEI WATCH 4, prigodno obilježavajući 10 godina u industriji pametnih nosivih uređaja.

Tijekom godina, Huawei je napravio veliki napredak u sektorima korištenja inovativne tehnologije, jedinstvenog dizajna proizvoda, vrhunskih materijala izrade i poslovnog modela suradnje što je vidljivo kroz raznoliki portfelj nosivih uređaja prikladnih za svakog pojedinca. Ovi pametni uređaji pomažu korisnicima u njihovim svakodnevnim potrebama, nudeći praćenje sporta i monitoring zdravlja, procjene rizika od bolesti i aktivno upravljanje wellness parametrima. Nastavljajući s inovacijama u svim navedenim područjima, Huawei nosivi uređaji neprestano pomažu potrošačima u razvoju zdravog i uravnoteženog načina života.

HUAWEI TEHNOLOGIJA REDEFINIRA INOVACIJE I RAZVOJ SPORTA I ZDRAVLJA

Tijekom proteklog desetljeća, Huawei je želio potrošačima pružiti najbolje pametne nosive uređaje koji koriste najnovije tehnologije. Usredotočujući se na samostalno istraživanje i razvoj, brand je proizveo inovativna rješenja poput raznih senzora, algoritma i softverskih značajki. Počevši od 2016. godine, Huawei je lansirao svoju prvu vlastitu tehnologiju optičkog praćenja vitalnih znakova, HUAWEI TruSeenTM 1.0. Nakon toga, Huawei je sljedeće godine razvio vlastita senzorska rješenja, omogućujući nosivim uređajima podržavanje šest vrsta dinamičkog praćenja otkucaja srca. U 2018. godini TruSeenTM 3.0 postigao je 24-satno kontinuirano praćenje otkucaja srca, a u 2020. EKG senzor visokih performansi ugrađen je u hardverski modul TruSeenTM 4.0, postavljajući nove iskorake u medicinskim mogućnostima detekcije elektrokardiograma i kontinuiranim funkcijama praćenja kisika u krvi.

Najnoviji TruSeenTM 5.0+ nudi poboljšanu točnost i podržava više zdravstvenih monitoringa i provjera procjene rizika. Ali Huawei tu ne staje i želi objaviti sljedeću iteraciju funkcije, TruSeenTM 5.5+ u rujnu ove godine. Huawei je proširio i druge značajke tijekom posljednjih 8 godina neprestano radeći na razvoju i inovacijama što je dovelo do uvođenja značajki kao što su TruSleepTM, TruRelaxTM i TruSportTM koje omogućavaju praćenje otkucaja srca, nadzor kisika u krvi i praćenje stresa, olakšavajući sveobuhvatno cjelokupno upravljanje zdravljem preko zapešća korisnika.

Kao jedan od najvećih svjetskih inovatora patenata, HUAWEI Health registrirao je više od 800 patenata i objavio 8 ESC rezultata istraživanja prema 2020 ESC smjernicama o fibrilaciji atrija u proteklih 8 godina. HUAWEI WATCH D lansiran je globalno 2022. godine i dobio je CE certifikat, što ga čini legalnim za korištenje u 33 zemlje u Europi. Bio je to prvi nosivi uređaj u industriji koji je koristio hibridnu tehnologiju mjerenja krvnog tlaka u bilo kojem trenutku, omogućujući korisnicima precizne rezultate zavaljujući mikro pumpi za mjerenje. Hibridna tehnologija koja je zavladala industrijom u posljednje 3 godine, potaknula je Huawei na lansiranje najnovije serije pametnih satova - HUAWEI WATCH 4 koja se fokusira na vodeće značajke povezane upravljanjem zdravljem. Funkcija Health Glance serije HUAWEI WATCH 4 detektira 7 fizioloških pokazatelja i proizvodi sveobuhvatno zdravstveno izvješće o korisniku, uključujći precizno praćenje otkucaja srca, otkrivanje nepravilnosti EKG-a, PPG analizu aritmija i respiratorne provjere. Kao najopsežniji pametni satovi branda, oni iz serije HUAWEI WATCH 4 ne samo da nude napredne zdravstvene značajke, već uključuju i druge inovativne funkcionalnosti, pomičući tehnološke granice pametnih satova prema novim horizontima.

S ciljem pružanja najboljih funkcija potrošačima, Huawei surađuje s ekološkim partnerima kako bi poboljšao rješenja za praćenje zdravlja i istražio nove mogućnosti za prevenciju kroničnih bolesti. Putem aplikacije HUAWEI Health nudi personalizirane sportske i zdravstvene preporuke koje pokrivaju različite dnevne scenarije poput praćenja spavanja, prehrane, cjelokupnog zdravlja, tjelovježbe i stresa.

Osim toga, Huawei surađuje na istraživanjima rješenja velikih zdravstvenih izazova kao što su poremećaji spavanja, sportski oporavak, razvoj djece i nastavak razvoja sveobuhvatnih digitalnih rješenja za zdravstvenu skrb. Zajedničkim naporima i partnerstvima, Huawei je učinkovito pridonio evoluciji sektora upravljanja zdravljem, dokazujući važnost pametnih satova i pokazujući njihove prednosti u tim pitanjima.

U proteklih 10 godina Huawei je ubrzao globalni rast profesionalnog istraživanja u području nosive tehnologije sa svojih 10 istraživačkih instituta te 3 fitness i zdravstvena laboratorija diljem Kine, najavljujući planove za postavljanje vlastitih zdravstvenih laboratorija u Europi ove godine. Isporuka Huawei pametnih satova premašila je 130 milijuna jedinica diljem svijeta, a HUAWEI Health App ima više od 450 milijuna aktivnih korisnika diljem svijeta. Huawei pametni satovi dominiraju više od polovice kineskog tržišta u posljednje 4 uzastopne godine, zahvaljujući istraživanjima brenda o mogućnostima praćenja sporta i zdravlja.

"Huaweijeva izvanredna postignuća moguća su samo zahvaljujući zajedničkim naporima i suradnji sa stručnjacima iz industrije te sveučilištima koja su iznijeli inovativna rješenja za naše pametne satove", rekao je g. Zhang Wei, izvršni direktor Huawei Health Team-a, predsjednik Smart Wearable and Health Product Line, Huawei Consumer Business Group, na ovogodišnjoj Huawei Developers Conference (HDC).

Tijekom proteklih 10 godina, suradnjom s više od 100 profesionalnih institucija diljem svijeta i sudjelovanjem više od 13 milijuna korisnika, Huawei postavio okvire poboljšanju prevencije bolesti i procjeni rizika putem visokokvalitetnih pametnih satova koji nude funkcije kontinuiranog praćenja fizičkog zdravlja. Aplikacija HUAWEI Research uključuje više od 200 zdravstvenih studija kao što su istraživanja o temama vezanih za zdravlje srca, svijesti o disanju u snu, dobrobiti dišnog sustava, krvožilno zdravlje, upravljanje glukozom u krvi i više. Tvrtka planira uključiti druge mogućnosti praćenja zdravlja poput praćenje zdravlja jajnika, emocionalnog zdravlja te očitavanja krvnog tlaka tijekom vježbanja.

Huawei je proučio zdravstvene podatke baze više od 5 milijuna korisnika za zdravlje srca, 810 000 korisnika za krvožilno zdravlje, oko 800 000 njih za studije o zdravlju dišnog sustava, više od 300 milijuna korisnika za istraživanje svijesti o disanju u snu te gotovo 300 000 za istraživanje zdravlja krvnog tlaka.

Danas, u razvoju digitalnog praćenja zdravlja, pametni satovi imaju stratešku ulogu u podržavanju aktivnog upravljanja zdravljem. Međutim, ima još puno prostora za napredak kada je u pitanju točnost , ali kako bi poboljšao preciznost otkrivanja kroničnih bolesti, Huawei je predan suradnji sa stručnim institucijama i partnerima. Strateško pozicioniranje ima za cilj poticati razvoj rješenja i inovacijskih algoritama, osiguravajući točnija očitanja i rezultate. Huawei nastoji korisnicima pružiti poboljšano iskustvo praćenja zdravlja, prednjačeći u kontinuiranom napretku nenametljivih i pametnih nosivih uređaja koji će koristiti pojedincima, obiteljima i zdravstvenoj industriji.

12.09.2023. 15:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh